Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-02 00:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/forbundskaptenen-tror-inte-pa-sorenstam-forvanad-om-hon-klarar-kvalgransen/

Sport

Förbundskaptenen tror inte på Sörenstam: ”Förvånad om hon klarar kvalgränsen”

Annika Sörenstam peggar upp på hemmabanan Lake Nona. Arkivbild.
Annika Sörenstam peggar upp på hemmabanan Lake Nona. Arkivbild. Foto: Maja Suslin

Annika Sörenstams comeback i tävlingsgolfen på USA-touren blir tuff.

Det tror Sveriges förbundskapten Katarina Vangdal.

– Jag skulle bli förvånad om hon klarar kvalgränsen, säger Vangdal till DN.

Det har gått 13 år sedan Sörenstam spelade sin senaste tävling, men den 25 februari slår den tiofaldiga majorvinnaren ut på den stora scenen igen.

Katarina Vangdal, Sveriges förbundskapten tror att Sörenstam kommer att få det tufft i comebacken. Inför tävlingen Gainbridge LPGA har DN även pratat med Pernilla Lindberg, Sveriges senaste majorvinnare, som blev överraskad av stjärnans besked.

Katarina Vangdal tror inte Annika Sörenstam klarar kvalgränsen i comebacken.
Katarina Vangdal tror inte Annika Sörenstam klarar kvalgränsen i comebacken. Foto: Beatrice Lundborg

Det har hänt mycket inom damgolfen sedan Sörenstam slutade. Konkurrenterna slår längre, utrustningen har ändrats och motståndarna är bättre.

Annika Sörenstam är också 50 år.

Trots Sörenstams enorma meritlista med 72 segrar tror Vangdal att Sörenstam kommer att få bekänna färg.

Men samtidigt tror den svenska förbundskaptenen att comebacken är seriöst planerad.

– Annika gör inte det här om hon inte känner att hon kan leverera. Men jag skulle bli förvånad om hon klarar kvalgränsen. Men där blir jag nog motsagd, säger hon.

Vangdal förklarar vad hon känner:

– 13 år utan tävlingar är en lång tid. Det har hänt mycket inom damgolfen och med tanke på hur hård konkurrensen är blir det svårt.  Men jag hoppas naturligtvis att jag har fel. Klarar hon kvalgränsen är det fantastiskt bra gjort.

Varför tror du Annika Sörenstam gör comeback?

– Annika har ju uttryckt att hon vill spela US Senior Open i sommar så om jag känner Annika rätt vill hon vara vältränad och förberedd till dess. Jag gissar att det här en av förberedelserna inför den tävlingen.

Vangdal fortsätter:

– Att comebacken sker på hennes hemmabana i Orlando hjälper säkert till. Hon kan banan utan och innan, hon kan ju promenera dit. Men träningsvarv är en sak, tävling på världsnivå en annan, säger den svenska förbundskaptenen.

Pernilla Lindberg.
Pernilla Lindberg. Foto: Göran Söderqvist

För Pernilla Lindberg som 2018 vann ANA Inspiration tycker att Sörenstams comeback kom som en blixt från klar himmel.

– Jag blev överraskad när jag hörde nyheten, men samtidigt glad för det kommer att skapa stort intresse för tävlingen! Överraskningen var väl mest för att det var så pass länge sedan Annika spelade en LPGA-tävling så jag trodde kanske att hon aldrig någonsin skulle pegga upp igen, säger Pernilla Lindberg.

Lindberg ser fram emot att tävla med sin förebild.

– Förståeligt att det lockar att spela då Lake Nona är hennes hemmabana. Det är ju också roligt för det är inte många spelare på touren som någonsin spelat i samma tävling som henne. Jag tror det är många unga spelare som ser fram mot att spela med henne, säger Pernilla Lindberg.

34-åringen har svårt att bedöma Sörenstams kapacitet.

– Jag har verkligen ingen aning om hur det kommer att gå för henne, säger Pernilla Lindberg.

Läs mer: Annika Sörenstam gör comeback på LPGA-touren

Ämnen i artikeln

Golf

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt