Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-24 01:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/forkyld-klabo-star-over-sprinthelg/

Sport

Förkyld Kläbo står över sprinthelg

Johannes Hösflot Kläbo. Foto: Jonas Lindkvist

Det blir en supersprint utan supersprinter. Helgens längdtävlingar i tyska Dresden får klara sig utan ett av affischnamnen.

Norrmannen Johannes Hösflot Kläbo är förkyld.

TT Text

Kläbo har precis som de senaste säsongerna dominerat sprinttävlingarna i världscupen den här vintern. 23-åringen har vunnit fyra av fem individuella sprintlopp den här säsongen – enda undantaget är tävlingarna i Planica, som han stod över – men till helgen blir det ingen skidåkning för norrmannen, som har blivit förkyld.

”Jag är besviken över att inte kunna åka till Dresden för att konkurrera. Jag hade verkligen sett fram emot att tävla både på 100 meter på fredag och i världscupsprinten på lördag”, säger Johannes Hösflot Kläbo i ett uttalande.

Skidhelgen inleds redan på fredag med en supersprint – ett 100-meterslopp som står utanför världscupprogrammet – och fortsätter sedan med fristilssprint på lördag och sprintstafett på söndag.

I sprintcupledaren Kläbos frånvaro går Harald Astrup Arnesen in i det norska laget.

Läs mer: Tre skidåkare stängs av efter Operation Aderlass