Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-18 21:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/forlorade-laget-i-flygkrasch-tillbaka-i-hogstaligan/

Sport

Förlorade laget i flygkrasch – tillbaka i högstaligan

Chapecoense har anledning att fira. Arkivbild.
Chapecoense har anledning att fira. Arkivbild. Foto: Fabio Leoni/Fotoarena

Ett år i andradivisionen räckte.

Chapecoense – som förlorade större delen av sitt lag i en tragisk flygkrasch 2016 – har säkrat avancemang till den brasilianska högstaligan i fotboll.

TT Text

Chapecoense besegrade rivalen Figuriense med 2–1 och avancemanget var därmed ett faktum. Med fyra omgångar kvar att spela har nu andraplacerade Chapecoense säkrat en topp fyra-placering vilket innebär uppflyttning.

Chapecoense tillbringade förra säsongen i högstaligan men slutade näst sist och degraderades.

”Vinna är bra. Att vinna Santa Catarina-derbyt är ännu bättre. Att vinna Santa Catarina-derbyt och säkra en återkomst till Serie A (Brasiliens högstaliga) är SENSATIONELLT”, skriver klubben på Twitter enligt ESPN.

I november 2016 omkom nästan hela Chapecoenses trupp i en tragisk flygkrasch som skakade fotbollsvärlden. Det chartrade planet, som tillhörde det bolivianska flygbolaget Lamia, skulle flyga Chapecoense till Medellín för att spela final i turneringen Copa Sudamericana. 71 av 77 personer ombord på planet omkom.

Ämnen i artikeln

Brasilien
Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt