Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-26 22:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/forsling-malskytt-nar-florida-vann/

SPORT

Forsling målskytt när Florida vann

Floridas Gustav Forsling gör mål mot Dallas i första perioden.
Floridas Gustav Forsling gör mål mot Dallas i första perioden. Foto: Wilfredo Lee/AP

Gustav Forsling gjorde sitt första mål för säsongen när Florida besegrade Dallas med hela 7–1 i NHL.

TT Text

Floridabacken passade sig igenom Dallasförsvaret tillsammans med Jonathan Huberdeau och Sam Bennett i den första perioden – och slog in 1–0 bakom en chanslös målvakt, Jake Oettinger, från nära håll.

Bennett hade en särskilt lyckad kväll och gjorde hattrick. Huberdeau klättrade med ett mål och tre assist upp på 51 poäng totalt och en fjärde plats i poängligan.

Patric Hörnqvist i Florida sköt sju skott på mål, flest av alla, men utan att få utdelning.

Även matchen mellan Minnesota och Anaheim blev målrik. Norske Mats Zuccarello gjorde två mål och en assist när Minnesota vann med 7–3.

André Burakovsky gjorde ett mål när hans Colorado slog Arizona med 4–3 efter straffar. Johan Larsson i Arizona nätade också.

Ämnen i artikeln

Ishockey NHL

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt