Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-09 09:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fortsatt-mallosa-efter-270-minuter/

Sport

Fortsatt mållösa – efter 270 minuter

Östersunds Jordan Attah Kadiri och Örebros Andreas Skovgaard under fotbollsmatchen i allsvenskan mellan Örebro och Östersund.
Östersunds Jordan Attah Kadiri och Örebros Andreas Skovgaard under fotbollsmatchen i allsvenskan mellan Örebro och Östersund. Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

Borta mot Örebro kom första poängen efter 0–0 på Behrn arena.

Men Östersund har ännu inte gjort något mål i årets allsvenska.

– Vi saknar den sista kvalitén, så har det även sett ut i våra andra matcher, säger Östersunds mittfältare Simon Kroon i Dplay.

TT Text

ÖFK fick en tuff start på årets allsvenska efter att krislaget åkt på två raka 0–2-förluster mot Hammarby och Sirius. På söndagskvällen tog i varje fall laget säsongens första poäng på en ödslig Behrn arena – men ÖFK har alltså ännu inte lyckats spräcka målnollan.

Matchen på Närkeslättens soldränkta konstgräs började i ett ganska lågt tempo och det var få avslut i båda riktningarna.

Örebros Robin Book, som firade sitt livs första allsvenska mål i onsdags mot Djurgården, var närmast nätkänning i första halvleken. Efter drygt 20 minuter skickade Jack Lahne iväg ett inspel till Book som direktsköt på volley, men målvakten Aly Keita styrde undan.

– Passningen är lite hård så jag får slänga mig där. Jag försökte bara få träff på bollen, sade Robin Book i Dplay efter första halvleken.

Men Örebros mittfältsförvärv från Varberg – som var en av superettans bästa spelare förra årets med sina sex mål och sju assist – var inte särskilt nöjd med första halvleken.

– Det går för långsamt därute tycker jag. När vi får mer fart på bollen så skapar vi i varje fall lite mer, sade Book.

Kort därefter hade Östersunds Simon Kroon ett bra läge då han vred, vände och sköt från snäv vinkel – men överlistade inte målvakten Oscar Jansson.

Det var även få riktigt bra målchanser i andra halvleken. Efter en dryg timme var dock Rewan Amin nära att spräcka Östersunds målnolla efter ett tungt avslut – men Örebromålvakten gjorde en ny fin räddning. Därefter hände inte speciellt mycket i chansväg.

– Vi kan inte ta med oss någonting från den här matchen. Det var en riktigt dålig fotbollsmatch, säger Örebros Nahir Besara till Dplay direkt efter matchen.

– De drog ner på tempot, jag tror att Östersund var nöjda och gick först kryss, tillägger han.

Ämnen i artikeln

Örebro SK
Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt