Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-17 12:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/826-rankade-gustav-hansson-davis-cup-debuterar/

Fotboll

826-rankade Gustav Hansson Davis Cup-debuterar

Sverigeettan Mikael Ymer och Davis Cup kaptenen Johan Hedsberg. Arkivbild Foto: Sören Andersson/TT

De tre högst rankade singelspelarna Mikael Ymer, Elias Ymer och Markus Eriksson har samtliga tackat ja. Men när Sverige ställs mot Israel i Davis Cup-tennisen den 13–14 september finns även en debutant med. Nämligen 24-årige Gustav Hansson, 826 på världsrankningen.

TT Text

”Gustav Hansson är en spelare som jag har känt länge och varit ledare för i pojklandslaget. Han har visat framfötterna i collegetennisen och jag är säker på att han är redo för den här nivån”, säger Sveriges DC-kapten Johan Hedsberg i ett pressmeddelande.

Utöver bröderna Ymer, Eriksson och Hansson är dubbelspecialisten André Göransson femte spelare i det svenska laget. Jonathan Mridha är reserv.

Mötet med Israel i Kungliga tennishallen i Stockholm är i Europa-/Afrika-divisionens grupp 1, den lägre divisionen. Segrande lag går vidare till kvalet till Davis Cups finalspel 2020.

”Det här blir en tuff match, den saken är klar. Israel har ett bra lag med mycket rutin. Vi ska göra allt vi kan för att hitta ett sätt att vinna det här”, säger Johan Hedsberg.

Läs mer: Indiska spelare oroliga inför Davis Cup mot Pakistan