Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

AIK-back skadade benet illa i segern mot Örebro

Han kallas "The Norwegian Messi" och det är givetvis en överdrift. Men Tarik Elyounoussi var utan tvekan matchens lirare när AIK besegrade Örebro med 2-0 (1-0) i Svenska cupen.

Det blev mer kamp än skönspel när AIK spelade till sig en semifinalplats i cupen mot ärkerivalen Djurgården.

AIK inledde piggt och skapade snabbt en skarp chans när Tarik Elyounoussi spelade fram Nabil Bahoui som sköt rakt på Oscar Jansson i Örebros mål.

Efter tolv minuter kom 1-0-målet och den här gången var det Elyounoussi som fick ett drömläge framför Oscar Jansson. Robert Lundström, som är den som ska ersätta Daniel Sundgren som kantspringare till höger, vände bort en ÖSK-back och serverade bollen till Elyounoussi som till synes enkelt bredsidade in ledningsmålet.

Målet var den 30-årige norrmannens andra i cupen för AIK, han gjorde också ledningsmålet när AIK besegrade Oddevold med 2-1.

Elyounoussi kommer närmast från grekiska Olympiakos och har skrivit på ett tvåårskontrakt med AIK. Jämförelsen med argentinaren Messi funkar inte helt ut men den 172 centimeter långe norrmannen visar upp ett spel och målsinne som gott och väl kommer fungera i allsvenskan.

I mitten av första halvlek drabbades AIK:s vänsterback Jesper Nyholm, spelaren som ska ersätta Nisse Johansson, en svår benskada efter en ful smäll av Örebros Michael Omoh.

Nyholm låg och vred sig i plågor, domaren Kristoffer Karlsson såg vad som hände och kallade genast till sig AIK:s läkarteam. Nyholm bars ut på bår och det dröjde innan han kunde transporteras till sjukhus då läkarteamet först ville fixera benet.

Kristoffer Karlsson tvekade aldrig när visade upp det röda kortet för Omoh som såg skamsen ut när han lämnade plan, med en spelare mindre på plan fick Örebro ännu svårare att skaka AIK.

AIK har onekligen en vass bänk. Spelare som Alexander Milosevic, Stefan Silva, Ahmed Yasin och Nicolas Stefanelli var några av dem som tränaren Rikard Norling valde att ställa utanför startelvan.

Nu fick Milosevic, som lämnade klubben 2015, göra comeback och gå in som vänsterback i trebackslinjen i stället för Nyholm.

AIK hade bud på 2-0, inte minst när Haukur Hauksson prickade stolpen med ett distansskott i slutsekunderna av första halvlek.

Målet kom på tilläggstid när Stefan Silva gjorde 2-0 framspelad av Rasmus Lindkvist.

För Eric Ljunggren var det första matchen som nyvald ordförande i AIK. Han stod länge med ett stort fång blommar i famnen och tog emot gratulationer efter måndagskvällens dramatiska årsmöte i Solnahallen. 

– Jag har haft 467 möten och 3,2 miljoner telefonsamtal att ringa före matchen, säger Ljunggren med ett leende.

Siffrorna ljuger men det gör inte de 2-0 som står på ljustavlan och betyder att det blir ett hett fotbollsderby redan på söndag. 

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.