Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-19 09:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/aik-banderoller-polisanmals-ser-allvarligt-pa-det-har/

Fotboll

AIK-banderoller polisanmäls: ”Ser allvarligt på det här”

På AIK:s läktarsektion i mötet med Örebro syntes banderoller riktade mot att poliserna som var inblandade i dödsskjutningen på Eric Torell friades.

Nu polisanmäls banderollerna, vilket Ola Österling som är presstalesperson på polisen i Stockholm, bekräftar för Expressen.

Under gårdagens allsvenska match mellan AIK och Örebro syntes flera banderoller på AIK:s läktarsektion, som gällde det faktum att tre poliser tidigare i veckan friades efter den omtalade dödsskjutningen på 20-årige Eric Torell, med Downs syndrom, som dog förra sommaren.  

På banderollerna stod det: ”Gör samhället en tjänst – skjut er själva” och ”25 skott för att avrätta en förståndshandikappa – det behövs bara tre i era pannben”. 

Nu polisanmäls banderollerna under rubriceringen grovt förtal. Detta bekräftar Ola Österling, som är presstalesperson på polisen i Stockholm. 

– Jag har pratat med utredarna och de jobbar i dag med fotbollsmatchen. De kommer att gå igenom materialet med start i morgon, säger han till Expressen. 

– Vi ser allvarligt på det här.

AIK:s klubbchef Jens T Andersson till Aftonbladet: 

– I egenskap av klubbchef för AIK Fotboll så skämdes jag på Friends arena när banderollerna kom upp. Det var flera som var direkt osmakliga. Det här är självklart inget som klubben AIK står bakom.