Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Fotboll

AIK ber om ursäkt för fansens dödsramsa

I ett öppet brev på den egna hemsidan ber AIK Fotboll nu om ursäkt för supportrarnas agerande i samband med att Hammarbys matchhjälte Erik Israelsson knockades medvetslös i söndagens fotbollsderby.

”AIK Fotboll vill be Erik Israelsson, hans anhöriga, Hammarby Fotboll och publiken på Tele2 Arena om ursäkt för de oacceptabla ramsorna i samband med spelavbrottet. På inget sätt är det något som AIK Fotboll anser hör hemma på en fotbollsarena, allra minst när en spelare oavsett lagtillhörighet ligger ned svårt skadad med medicinsk personal vid sin sida”, står det i brevet som är undertecknat Johan Segui, ordförande, Mikael Ahlerup vd, Björn Wesström, sportchef, Andreas Alm, chefstränare och Nils-Eric Johansson, lagkapten.

Det var i samband med att Israelsson nickade in segermålet (1–0) som mittfältaren först kolliderade med AIK:s back Nils-Eric Johansson och målvakt Patrik Carlgren, varefter han handlöst slog huvudet i marken.

På sjukhuset konstaterades det att Israelsson drabbats av en kraftig hjärnskakning, men att han inte fått några skador på nacke eller rygg. Han fick ligga kvar på sjukhuset över natten för observation, skriver Hammarby Fotboll på sin hemsida.