Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-22 15:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/aik-inleder-utredning-efter-publikstoket/

Fotboll

AIK inleder utredning efter publikstöket

Henok Goitom försökte lugna fansen. Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Fotbollsklubben AIK väljer att sätta igång en utredning efter publikstöket som uppstod i samband med förlusten mot Maribor i Champions League-kvalet i går.

– Vi har en beklaglig situation, säger AIK:s biljett- och marknadschef Fredrik Söderberg till Fotbollskanalen.

TT Text

Det var strax före förlängningen i gårdagens kvalmöte med Maribor som ett tjugotal personer från AIK-klacken tog sig ner och sprang längs långsidan mot Maribor-klacken och slängde saker.

Vakter fick ingripa och AIK-tränaren Rickard Norling tog sig, märkbart irriterad, över halva planen för att lugna ned situationen.

– Jag gick bort dit för att... det såg ju alla att det var killar från vår klack som tog sig bort till deras. Jag kände direkt att det här blir fel. Att "det här får inte ske", sade Norling efter matchen.

Nu rapporterar Fotbollskanalen att Solnaklubben har inlett en utredning kring händelserna.

– Det vi får göra är att internt utreda hur en sådan situation kan uppstå. Både att publik kan befinna sig längs innerplan och hur vi kan ha motståndarsupportrar på det övre etaget som är avstängt för publik. Det är en utredning kring våra matcharrangemang som vi naturligtvis måste göra, säger Fredrik Söderberg till Fotbollskanalen.