Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-18 22:38 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/aiks-schema-i-helgen-pa-vag-mot-guld/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

AIK:s schema i helgen – på väg mot guld?

Mot Sundsvall gick det inte. Nu laddar AIK för avgörandet.
Mot Sundsvall gick det inte. Nu laddar AIK för avgörandet. Foto: Anders Wiklund/TT

På ett sätt en helt vanlig allsvensk fotbollsmatch, på ett annat ett möte där hela säsongen står på spel. I en vecka har AIK fått skjuta upp den förmodade guldfesten, men på söndag ska det avgöras. Här är lagets schema inför Kalmarmatchen och vad som händer vid ett förmodat SM-guld.

Lördag

På morgonen samlas truppen på Karlberg där man genomför den sista träningen inför söndagens match. Passet blir ett sista test för både Oscar Linnér och Sebastian Larsson som går en kamp mot klockan med sina skadebekymmer.

På eftermiddagen går flyget ner till Kalmar. Genomgång och uppladdning inför årets viktigaste match.

Söndag

Frukost och en lugn förmiddag. Efter lunch samlas laget och tar bussen mot Guldfågeln Arena. 

Efter matchen finns det ett flyg att passa tillbaka till Stockholm. Vid ett eventuellt SM-guld väntar fest på Quality Hotel bredvid Friends Arena som officiellt pågår från 21.00 till 03.00. Supportrar har redan under veckan kunnat köpa biljetter till firandet. ”Ingen återbetalning vid inställd fest. Överskottet tillfaller AIK Fotbolls ungdomsverksamhet”, skriver klubben på sin hemsida.

Måndag

Beroende på utgången av söndagens match har AIK lagt upp två scenarion. Hur firandet med hyllningar från fansen kommer gå till vid ett guld vill klubben inte gå in på i förväg. 

Vid ett SM-guld kommer hela truppen på kvällen ta sig till Fotbollsgalan i Globen där årets svenska mästare på både dam- och herrsidan ska hyllas. Kristoffer Olsson och Rikard Norling är nominerade i kategorin årets mest värdefulle spelare och årets tränare. Men något svar får de inte på Fotbollsgalan. Priserna på herrsidan koras i stället  i ”Allsvenskans stora pris” som sänds i CMore den 19 november.

Läs mer: AIK-guide: Publikrekord väntar när guldet ska säkras

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.