Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-06 05:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/alexander-kacaniklic-om-zlatan-klart-det-ar-positivt-for-klubben/

Fotboll

Alexander Kacaniklic om Zlatan: Klart det är positivt för klubben

Alexander Kacaniklic. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Alexander Kacaniklic är en av få spelare i Hammarbys trupp som spelat tillsammans med Zlatan Ibrahimovic.

Nu får han sin gamla landslagskompis som ägare. Och han gillar det.

– Klart det är positivt att Zlatan på något sätt är involverad i klubben.

När Hammarbys spelare på tisdagen samlades nere på Årsta för ett hårt fyspass handlade snacket inte om hur mycket de kunde göra i bänkpress eller liknande.

Nej, samtalsämnet var självklart: Zlatan Ibrahimovics inträde som ägare i klubben.

– Ja, det har varit så jäkla mycket snack om det här de senaste dagarna. Och det är ju så han vill ha det också, han är duktig på det, säger Alexander Kacaniklic om Zlatans PR-trick på Instagram.

Hur är stämningen i truppen då, är alla positiva till Zlatan?

– Jag skulle vilja säga att folk är positiva, men vi vet inte riktigt än vad det innebär. Men det är klart att folk är positiva till att Zlatan på något sätt är involverad i klubben. Det tror jag alla är som har Hammarby nära hjärtat.

Vad tycker du själv?

– Jag tycker det är väldigt bra för klubben. Jag kan inte se något annat. Allt han lägger sig i och allt han gör blir ju fantastiskt. Det har han visat under hela sin karriär.

Alexander Kacaniklic valde Hammarby av samma anledning som Zlatan Ibrahimovic: att det är en klubb som växer och en klubb med stor potential, både på planen och utanför planen.

– Jag såg också potentialen och efter mötena med Jesper Jansson (sportchefen) och Jocke (Björklund, assisterande tränare) och Stefan (Billborn, huvudtränare), så håller jag definitivt med om det.

Zlatan säger också att Hammarby ska bli Skandinaviens största klubb?

– Det är någonting som jag också tycker och tror att vi kan bli. Definitivt och det är ju kul att han säger det och kommer att jobba för det, säger Alexander Kacaniklic som ändå tycker att Hammarby har en del att jobba med när det gäller professionaliteten.

– Den biten kan fortfarande växa ganska mycket. På så sätt är det jättebra att en sådan som Zlatan kommer in som har sett allt. Då kanske vi kan få in lite grejer som höjer klubben ytterligare.

Tror du fler spelare blir intresserade av att komma till Hammarby nu när Zlatan är en av delägarna?

– Det vet jag inte. Nu vet man ju inte hur involverad han kommer att vara. Men nu är han i klubben och det är klart att det höjer marknadsvärdet.

– Hade man kunnat investera i Hammarby och köpa lite aktier, så hade man nog gjort det, säger Alexander Kacaniklic.

Läs mer: 

Bajen fans ordförande: Jag är defensivt positiv

Hammarbys vd: Vi visste inte vad det handlade om när vi åkte