Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-16 13:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/alm-efter-cupguldet-nu-borjar-pokalerna-trilla-in/

Fotboll

Alm efter cupguldet: ”Nu börjar pokalerna trilla in”

Häckens tränare Andreas Alm. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Göteborg. Häcken är cupmästare för andra gången och klart för Europa på nytt.

– Det är en ynnest att få vara med på den resa som klubben gör. Nu börjar pokalerna trilla in, sade tränaren Andreas Alm efter den klara finalsegern med 3–0 mot AFC Eskilstuna.

Efter att Viktor Lundberg spikat slutresultatet på stopptid dröjde det inte länge förrän guldhattarna åkte på och Häcken började se fram mot lottningen av kvalspelet till Europa League.

– Vi kan få Wolverhampton och då är det klart att det blir tufft, men vi hoppas på en bra lottning och att vi kan göra något som ingen tror att vi kan göra, sade Andreas Alm, imponerad av vad hans lag presterat i cupen och i finalen.

Det var aldrig något snack om saken i finalen och bara en aning nervöst eftersom det dröjde tills andra målet föll. Alm firade i ruskvädret tillsammans med spelare och fans.

– Det känns extra stort att vinna hemma och på Hisingen. Den här klubben har gjort ett jättestort jobb under många är och det är ingen slump att pokalerna kommer, sade Alm.

Häcken tog kommandot omgående och gjorde 1–0 genom Alexander Faltsetas redan efter tio minuter, men det dröjde till minut 75 innan mittbacken Joona Toivio lobbnickade in tvåan efter en frispark från försvarskollegan Adam Andersson.

– Det var faktiskt första gången som vi prövade den och det gick ju fyra, sade finländaren, som även var en klippa bakåt.

AFC, jumbolaget i allsvenskan som gjort en imponerande cupinsats, hade inte mycket att sätta emot. Samuel Nnamanis tunga skott strax över i första halvlek var Eskilstunaslagets enda vassa möjlighet.

– Häcken var ett snäpp bättre än oss i dag. Det är klart att vi är nöjda med cupspelet i stort, men det betyder inte mycket när man förlorar finalen, sade tränaren Nemanja Miljanovic, särskilt besviken over att laget släppte in två mål på fasta situationer.

Lagkaptenen Anel Rashkaj höll med.

– De får sina mål alldeles för enkelt och att släppa in två fasta situationer har vi absolut inte råd med, sade Rashkaj och konstaterade att det nu blir att rikta in sig på att klara det allsvenska kontraktet.

Häcken blickar mot Europa och Dahleho Irandust, som var på härligt spelhumör och assisterade till 1–0-målet, njöt av triumfen.

– Det här är faktiskt min första titel. Jag hoppas att det är den första av väldigt många, sade han och hoppades även han på en bra lottning i kvalet Europa League.

I fjol blev det respass mot tyska storklubben Leipzig. Sportchefen Sonny Karlsson menar att klubben kommer bättre förberedd den här gången.

– Det här är den starkaste trupp vi någonsin haft, sade Karlsson och uteslöt samtidigt inte att det kan bli förstärkningar när transferfönstret öppnar.

Läs mer: Häcken klart för Europa igen efter cupsegern