Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-19 09:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/anders-sannas-malmo-ff-smyger-bakom-djurgarden/

Fotboll

Anders Sännås: Malmö FF smyger bakom Djurgården i allsvenskan

Malmö FF:s lagkapten Markus Rosenberg. Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån.

Fotbollsallsvenskan går i helgen in i skarpt läge. 

Med fyra omgångar kvart har fyra lag chans att bli mästare – Djurgården, Malmö FF, Hammarby och AIK. 

Samtidigt är sex lag inblandade i bottenstriden.

För serieledande Djurgården blir söndagens derby mot Hammarby av yttersta vikt. Efter tolv ”säkra” poäng – mot i tur och ordning Helsingborg, Sundsvall, Falkenberg och Östersund – är det nu guldnerverna testas. 

Får Djurgården med sig poäng lever gulddrömmen. Förlorar man derbyt seglar Malmö fram som en högst tänkbar guldkandidat. Det skiljer bara tre poäng mellan Djurgården och Malmö inför helgens omgång.

Malmö har gjort en stark höst. Har vunnit de fem senaste matcherna, utan att släppa in mål.

Nu väntar hemmamöte med IFK Göteborg. Orosmoln på den ljusblå himmelen är dock att både Sören Rieks (ankel) och Anders Christiansen (vad) tvingades kliva av skadade när MFF mötte FC Köpenhamn i Europa League i torsdags.

Christiansen räknar bort sig själv från mötet med Göteborg. 

AIK och Hammarby smyger bakom tätduon. Målglada Hammarby har vunnit sju av de åtta senaste matcherna, och ser i nuläget ut som ett större hot. AIK-maskinen har stundtals hackat. Och frågan är om inte AIK spolierade guldchansen då man förlorade hemmamötet med Kalmar (1–2) för en dryg månad sedan?

Rafflande även i bottenstriden. Sex lag – Sirius, Kalmar, Östersund, Sundsvall, Falkenberg och AFC Eskilstuna – är inblandade.

Sirius och Kalmar har ett återstående spelprogram som bör innebära att lagen klarar kontrakten med viss marginal.

Östersund däremot lever farligt. Laget har sju raka förluster, elva raka utan seger. Senaste trepoängaren kom 14 juli, hemma mot Norrköping (2–1). Och nu väntar Häcken på bortaplan.

Sundsvall, som inlett ett återtåg under nye tränaren Tony Gustavsson, är på väg att spela sig kvart i allsvenskan, på Östersunds bekostnad.

Sundsvall, på kvalplats, är endast en poäng bakom Östersund – dock med en match mer spelad, men med ett återstående spelprogram som ser mer aptitligt ut än konkurrentens.

Läs mer: Ångest stoppar Thern från spel