Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-20 06:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/annu-ett-kryss-for-kalmar-ff/

Fotboll

Ännu ett kryss för Kalmar FF

Örebros Arvid Brorsson och Kalmar Mostapha El Kabir under måndagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan Örebro SK och Kalmar FF på Behrn Arena. Foto: Conny Sillén/TT

Kalmar kryssar vidare i allsvenskan efter 1—1 mot Örebro på Behrn arena.

Poängräddare: Måns Söderqvist med ett riktigt konstmål i sin första match från start.

– Jag får en väldigt bra träff där. Det var skönt att göra mål, säger KFF-anfallaren till TT.

Rätta artikel

Så sent som i torsdags ställdes smålänningarna mot IFK Göteborg hemma på Guldfågeln Arena. Kalmar såg då ut att gå mot en seger, men en sen kvittering satte stopp för det.

Och på måndagskvällen var det alltså i stället Kalmars Måns Söderqvist som räddade poäng med ett drömmål – och ordnade fjärde krysset efter sex allsvenska omgångar.

Men riktigt glad tycktes han ändå inte vara.

– Man kan ju se det som så att vi är obesegrade i många matcher. Så det är starkt av oss att komma igen samtidigt som vi gärna hade vunnit i dag. Vi är bättre än Örebro, säger han och tillägger:

– Vi måste börja vinna också så att vi tar lite fler poäng.

Måns Söderqvist som slog igenom i allsvenskan 2014 när han gjorde tio mål för Kalmar upplever annars en tuff konkurrens i smålandsklubben. Mot Örebro spelade anfallaren sin första match från start i år och hade innan dess bara gjort ett kortare inhopp i premiären mot Sirius.

– Vi har en jättebra trupp, det är hård konkurrens. Så det är väl därför jag inte spelat så mycket, säger Söderqvist.

Inför mötet med Örebro hade Kalmar gjort totalt fyra förändringar i startelvan och kom till spel utan skadade Papa Diouf som gjorde mål senast mot Blåvitt. Dessutom började Rasmus Elm överraskade på bänken. Enligt tränaren Magnus Pehrsson var har han sliten och inte redo för en hel match.

Första halvleken förblev mållös trots att det skapades flera chanser i båda riktningarna. Örebros Malmölån Carlos Strandberg hade tidigt två riktigt farliga lägen och började piggt. 

I Kalmar kretsade mycket kring anfallaren Mostapha El Kabir som också var involverad i ett par farliga lägen i första halvleken – men lyckades inte heller han spräcka nollan.

– Vi ska vinna den här matchen, jag tycker som sagt att vi är bättre än Örebro och skapar väldigt många målchanser. Men det är små marginaler, säger Måns Söderqvist.

I andra halvleken lossnade målskyttet för båda lagen. Efter en timme nickade ÖSK-anfallaren Johan Bertilsson in första mål efter ett precist inlägg från inhopparen Martin Broberg. 

Men Måns Söderqvists replik kom redan fem minuter senare när han liggandes i luften skickade in den vackra kvitteringen och fastställde slutresultatet.

– Det är ett jättebra inlägg från Piotr (Johansson) och jag får en väldigt bra träff där.

Läs mer:

Hallenius leder allsvenska skytteligan

IFK fortsätter att överraska och övertyga

Vadhållning på omyndiga spelare granskas