Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Årsmötet bröts – för många på plats

Landskronasupportrar. Arkivbild.
Landskronasupportrar. Arkivbild. Other: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Turbulensen fortsätter i Landskrona Bois. På torsdagskvällen ajournerades föreningens årsmöte direkt, eftersom för många personer fanns i lokalen.

– Jag hoppas att det blir byte av styrelse, men efter i dag vågar jag knappt tro på det, säger medlemmen Simon Bergsten.

En maktkamp pågår inom föreningen, men den kunde inte avgöras på det planerade årsmötet. Den avgående ordföranden Gabriel Munck inledde med att meddela att mötet ajourneras tills på måndag, eftersom restaurangen där det hölls inte hade tillåtelse att ta in fler än 200 personer, skriver Helsingborgs Dagblad.

– Vi brukar vara mellan 70 och 80 deltagare, säger klubbchefen Max Lundmark till tidningen.

– Den gemensamma analysen var att det inte skulle bli några problem, där misstog vi oss grovt.

Bois gick i höstas upp i Superettan efter flera år i division 1, men det stormar kring klubben. Fotbollskanalen har tidigare berättat att styrelseledamoten och storsponsorn Peter Condrup har köpt 250 medlemskap inför årsmötet, något som han själv menar att det inte finns någon baktanke med.

Valberedningen har föreslagit Robert Carlén, som är ledamot i den sittande styrelsen, till ny ordförande, samtidigt som ett medlemsinitiativ har nominerat Urban Jansson, även han nuvarande ledamot.

Medlemmar på plats var uppretade när mötet ställdes in. Flera kan inte komma på måndagen, och fick inte lämna sin röst på torsdagskvällen, skriver Sydsvenskan.

– De vet om sen tidigare att på detta årsmötet ställs två styrelser mot varandra och att det är en stor förfrågan på att byta. Så jag förstår inte varför man inte har valt att byta lokal eller ens haft tanken på att kolla hur många medlemmar som ska komma, säger deltagaren Simon Bergsten.

Klubben ska nu reda ut hur man ska hantera att medlemmar kanske inte kan komma på måndag.

– Jag kan tänka mig att det finns väldigt många människor som inte tyckte att det var så viktigt att det bröts och alla de kommer bli fruktansvärt irriterade och tro på något sätt att det här är uppgjort, vilket det givetvis inte är, säger ordförandekandidaten Robert Carlén.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.