Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Fotboll

Atlético vidare på straffar

PSV:s målvakt Jeroen Zoet når högre än Atléticos Jose Maria Gimenez.
PSV:s målvakt Jeroen Zoet når högre än Atléticos Jose Maria Gimenez. Foto: Pierre-Philippe Marcou/AFP

Det stod 0–0 efter det första mötet mellan PSV Eindhoven och Atlético Madrid. 0–0 stod det också efter full tid och övertid i Madrid.

Atlético gick vidare till kvartsfinal sedan Juanfran avgjort i den åttonde straffomgången. 8–7 slutade matchen på Vicente Caldéron.

Atlético Madrid och PSV Eindhoven började om på 0–0 efter det mållösa mötet i Nederländerna. Hemmalaget hade det mesta av spelet och de flesta avsluten, men bortalagets chanser var minst lika vassa.

När matchklockan närmade sig 60 minuter var Jürgen Locadia centimeter från att lägga Atlético i brygga, när hemmamålvakten Jan Oblak styrde skottet i egen stolpe. Returen studsade ut till Luuk de Jong men lagkaptenen fick inte kontroll på nicken och kunde inte utnyttja det övergivna målet framför honom.

I den 86:e minuten kvitterade Fernando Torres till 1–1 i ramträffar, när PSV-målvakten Jeroen Zoets fick en handske på hans rappa skott.

Något mål blev det inte och efter 210 mållösa minuter, plus tillägg, avgjordes åttondelsfinalen på straffar.

Lagen satte de första 14 innan PSV:s inhoppare Luciano Narsingh prickade ribban. Juanfran tog vara på möjligheten och sköt Atlético Madrid till kvartsfinal.