Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Balotelli klar för Liverpool

Mario Balotelli flyttar tillbaka till England. Nu ska italienaren spela för Liverpool.
Mario Balotelli flyttar tillbaka till England. Nu ska italienaren spela för Liverpool. Foto: Gabriel Bouys/AFP

Mario Balotelli är klar för Liverpool. Den italienske anfallaren hade behövts på planen redan på måndagskvällen, när Liverpool förlorade på bortaplan mot Manchester City. Förra säsongens mästarlag vann med 3–1.

Det har varit på gång ett tag. Nu är den italienska landslagsanfallaren Mario Balotelli klar för fotbollsklubben Liverpool i Premier League.

Balotelli har genomgått den obligatoriska läkarundersökningen och har enligt Liverpools webbsajt skrivit på ett långtidskontrakt.

”Jag är mycket lycklig. Liverpool är ett av Englands bästa lag. Ett fantastiskt lag med unga spelare. Det är därför jag kom hit”, säger 24-åringen till liverpoolfc.com.

Balotelli kommer närmast från italienska Milan. Tidigare har han spelat i Inter och Manchester City, med vilka han vann Premier League 2012. Balotelli har gjort 13 mål på 33 landskamper för Italien. Enligt brittiska medier betalar Liverpool 16 miljoner pund, motsvarande drygt 180 miljoner kronor, för anfallaren.

Balotelli blir ett välkommet anfallsalternativ för Liverpool, som hade svårigheter mot Manchester Citys starka försvar i den andra omgången av Premier League. Montenegrinen Stevan Jovetic svarade för Citys två första mål. Det tredje gjorde inhopparen Sergio Agüero, som hade varit inne på planen i 23 sekunder innan han gjorde mål. Liverpools tröstmål kom i den 83:e minuten och var ett självmål.