Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-19 09:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/barcelonas-supertalang-inte-med-mot-sverige/

Fotboll

Skada stoppar Barcelonas supertalang från EM-kval mot Sverige

Ansu Fati spelar inte mot Sverige i EM-kvalet. Foto: Miguel Morenatti/AP

Han nämndes som ett tänkbart alternativ – men Barcelonas 16-årige supertalang Ansu Fati finns inte med i Spaniens trupp till EM-kvalet mot Norge och Sverige.

– Han var i den preliminära truppen, säger förbundskapten Robert Moreno.

TT Text

16-årige Ansu Fati har tagit Spanien och fotbollsvärlden med storm. Trots sin ringa ålder har han spelat en viktig roll för Barcelona och gjort två mål och en assist i ligaupptakten.

Det har spekulerats i att Fati, som är född i Guinea-Bissau, kunde få en plats i den spanska A-landslagstruppen efter att ha fått spanskt medborgarskap i september.

Men enligt U21-förbundskaptenen Luis de la Fuente gick det inte att ta ut Fati då han inte var registrerad som spansk fotbollsspelare i tid, skriver nyhetsbyrån Reuters. Dessutom har Fati haft problem med ett knä och har inte funnits med i Barcelonas två senaste matcher.

– Han var i den preliminära truppen. Allt han gör är exceptionellt. Han blev skadad, vilket är den största anledningen till att han inte blev uttagen, säger A-landslagets förbundskapten Robert Moreno.

Men det är en stark trupp som det spanska laget besitter. Anförda av spelare som Sergio Ramos, Sergio Busquets och David de Gea ska obesegrade Spanien fortsätta jakten på en EM-plats.

Först väntar Lars Lagerbäcks Norge i Oslo den 12 oktober. Spanjorerna stannar sedan i Norden för att möta Sverige den 15 oktober på Friends arena.

Spanien toppar gruppen med maximala 18 poäng på sex omgångar med fyra matcher kvar att spela, sju poäng före tvåan Sverige.

Läs mer: Gagliolo skrällen i Sveriges EM-kvaltrupp