Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-19 09:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/billborn-det-kravdes-hangslen-och-livrem-pa-slutet/

Fotboll

Billborn: ”Det krävdes hängslen och livrem på slutet”

Hammarbys tränare Stefan Billborn. Foto: Bildbyrån

– Det krävdes hängslen, livrem och guds försyn på slutet för att bollarna inte skulle dimpa ner på fel ställe, konstaterade Hammarbys tränare Stefan Billborn efter derbysegern mot Djurgården.

Hammarby var i total brygga efter utvisningen på Jeppe Andersen med halvtimmen kvar, och frågan var om laget skulle orka stå emot den enorma anstormningen. 

Men man klarade att rida ut stormen. Målvakten Davor Blazevic storspelade. Och Djurgården kom aldrig närmare poäng än ett reduceringsmål och en ribbträff.

Blazevic sågs inför derbyt som den svaga punkten i Hammarbys uppställning, nu när förstemålvakten Johan Wiland inte kunde komma till spel. Men med facit på hand blev Blazevic spelaren som såg till att Hammarby på allvar tog plats i guldstriden.

När tog ni beslutet att han skulle spela?

– I fredags, sade Billborn.

– Och det var inga konstigheter. Davor gjorde dessutom en jättebra insats, och jag gläds med honom. Det är inte lätt att stå bakom Wiland. Men Davor har spelat en hel del under säsongen, och jag tror bara vi förlorat en match med honom i laget.

Segern innebär att ni är med i guldstriden. Dina tankar inför de avslutande omgångarna?

– Jag tror det är viktigt att ta en match i taget. Men nu verkar vi vara med på guldtåget, nu när det är fyra lag inblandade.

Malmö hemma är nästa uppgift. Då har ni både Jeppe Andersen och Muamer Tankovic avstängda. Hur löser ni det?

– Vi har Junior tillbaka. Sedan har jag spelare på sidan som är tillgängliga. Jag ser möjligheter snarare än problem. Man kan ha sämre ersättare än Junior, Khalili och Aron Johannsson, sade Billborn.

Blazevic fick ett gult kort i slutet, och kunde fått ytterligare ett för maskning. Hur hade du gjort då?

– Solheim hade säkert kunnat stå, om vi hamnat i det läget.

Johan Esk: Derbyspöket kan kosta Djurgården guldet