Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-21 05:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/blavitt-straffas-for-nygrenaffaren/

Fotboll

Blåvitt straffas för Nygrenaffären

Benjamin Nygren gjorde succé i inledningen av allsvenskan. Nu bötfälls IFK Göteborg för försäljningen till Genk. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

IFK Göteborg bötfälls med 350.000 kronor för att ha använt en agent i samband med försäljningen av Benjamin Nygren till belgiska Genk i somras, skriver Aftonbladet.

TT Text

Svenska fotbollförbundet stänger också av agenten Denis Celebcic i 1,5 år.

Skälet till bestraffningen är att det sedan i fjol är förbjudet i svensk fotboll att använda förmedlare vid förhandlingar om övergångar när spelaren är under 18 år. Nygren fyllde 18 år några veckor efter att övergången var klar. Övergången godkändes dock inte av Fifa förrän en dryg vecka efter Nygrens 18-årsdag.

IFK Göteborg kan komma att överklaga.

– Vi kommer läsa noggrant och ta till oss beslutet innan vi bestämmer oss för hur vi går vidare, säger klubbdirektören Max Markusson.

– Disciplinnämnden röstade fem mot två i delen som gällde bestraffningen av oss. Det tyder på att de tyckte att det var ett svårt beslut. De var ju inte eniga. För att rättssäkerheten ska råda så bör det vara ställt bortom alla rimliga tvivel att vi är skyldiga. Där har vi ett ingångsvärde tycker jag.