Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Brittiska supportrarna utreds för diskriminerande rop

De brittiska supportrarna under VM-semifinalen mot Kroatien.
De brittiska supportrarna under VM-semifinalen mot Kroatien. Foto: Kieran McManus/BPI

Diskriminerande rop kan ha hörts från de brittiska supportrarna under VM-semifinalen mot Kroatien. Nu utreds saken av Fifa.

”Vi kan bekräfta att en rapport har lämnats in", meddelar förbundet.

Det är bland annat The Telegraph som rapporterar att Fifa nu undersöker om det ropats något diskriminerande från de brittiska supportrarna på Luzjniki-stadion under onsdagens VM-semifinal mellan England och Kroatien.

”Vi kan bekräfta att en rapport har lämnats in genom övervakningssystemet för antidiskrimination. Detta i förhållande till att eventuella rop med diskriminerande innehåll ska ha kommit från de brittiska supportrarna under gårdagens match”, konstaterar Fifa i ett uttalande under torsdagen, enligt The Telegraph.

Fifa har anställt ett särskilt team för att övervaka samtliga matcher under VM för att upptäcka möjliga rop från supportrar eller banderoller med rasistiskt eller homofobiskt innehåll.

Vad de engelska supportrarna ska ha ropat har Fifa ännu inte meddelat. Orden ”no surrender” hördes dock tydligt från läktarhåll under nationalsången. 

Läs mer:Efter VM-semifinalen, Kroatien – England

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.