Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Caroline Seger taggar för en sista vinst

Diamantbollen lämnar hon hemma, känslorna får vänta. Nu satsar Caroline Seger på en avslutande vinst med sitt Linköping, i det tuffa mötet mot tyska Duisburg i Champions league på onsdagen.

Linköpings lagkapten Caroline Seger hyllades flerfaldigt under måndagens fotbollsgala. Men firandet blev inte långdraget för Seger, som laddar om batterierna inför sin sista match med laget.

- Jag har inte hunnit känna efter, det är full rulle och en viktig match i morgon (onsdag). När den är klar så är det bara att sätta sig ner och njuta, säger hon till TT.

Linköping har dubbla guld och ett stort självförtroende i bagaget inför mötet med det regerande mästarlaget Duisburg. Oavgjort 1—1 på bortaplan i åttondelsfinalens första möte ger också Linköping ett bra utgångsläge för att slå ut de tyska storfavoriterna. Men Caroline Seger tror att motståndarna är extra taggade.

- Det kommer nog vara ett helt annat Duisburg än när vi mötte dem i Tyskland. De var väldigt besvikna över sin insats. Då kanske de underskattade oss, nu känner de till oss.

Ändå tror Seger att Linköping har stora chanser att kvalificera sig för vidare spel i Champions league.

- Umeå har ju tagit sig ut i Europa och vi har ju slagit dem. Vi är Sveriges bästa lag för tillfället, spelar bra fotboll och är trygga i det.

I vår lämnar Caroline Seger tryggheten i Linköping, för vad hon själv hoppas ska bli ett stort äventyr i Philadelphia och den amerikanska proffsligan.

- Det ska bli spännande, jag hoppas att jag ska kunna utvecklas som människa och fotbollsspelare.

Men ingen resfeber har hunnit infinna sig och inga väskor är packade inför resan. Fokus ligger i stället på onsdagens match.

- Det hade ju varit helt fantastiskt att slå ut de regerande mästarna. Ingenting är omöjligt.

Även Umeå spelar sin andra match i åttondelsfinalen på onsdagen, hemma mot Moskvalaget Rossijanka. Umeå vann fösta mötet med 1—0.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.