Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 07:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/chanskavalkad-i-kryssmatch-i-kalmar/

Fotboll

Chanskavalkad i kryssmatch i Kalmar

Östersunds målvakt Sixten Mohlin räddar straff av Kalmars Romario Pereira Sipiao. Foto: Patric Söderström/TT

Den var riktigt bra fotbollsunderhållning som Kalmar och Östersund bjöd på under söndagseftermiddagen.

Att Östersund klarade sig med 1–1 ska de tacka sin storspelande målvakt Sixten Mohlin för.

Rätta artikel

Inledningen på matchen blev smått osannolik. Efter åtta spelade minuter hade det mycket väl kunnat stå 4–2 till Kalmar. Men det var Östersund som hade ledningen med 1–0. Det efter att bröderna Elm inte haft några speciellt lyckade första minuter av matchen. Efter en och en halv minut spelade Rasmus Elm rakt i gapet på Charlie Colkett, två passningar senare var stekhete Dino Islamovic fri och pricksköt in bollen.

Det må ha varit stopp på målskyttet där, men chanser fanns det så det räckte och blev över. Östersund kunde och borde ha gjort 0–2 när Viktor Elm gav bort bollen, men Jamie Hopcutt sköt utanför i friläge.

Kalmar då?

Ja, chanser var det gott om. Moestapha El Kabir sköt, Sixten Mohlin lyckades styra bollen i ribban. Maxwell sköt – i stolpen. Måns Söderqvist, El Kabir och Maxwell hade alla chanser, men bollen ville bara inte korsa mållinjen.

Chanserna började mojna efter en halvtimme. I stället tog känslorna över. Det var tjurigt och de gula korten duggade tätt. Östersund verkade också vara väldigt nöjt med sin ledning. Målvakten Sixten Mohlin blev varnad för maskning redan i den 42:a minuten.

En mycket underhållande halvlek fotboll var det i alla fall.

Andra halvlek ville inte vara sämre än första. En minut och två sekunder gammal var den när mittbacken Fidan Aliti, på efterspelet till en hörna, fick drömträff och kvitterade till 1–1 med ett skott i krysset.

Nästa riktigt heta chans fick Romario, från straffpunkten, sedan Curtis Edwards gjort ner Isak Magnusson. Den annars så säkre straffskytten blev den här gången överlistad av Mohlin som räddade.

Att Östersund till slut får med sig en poäng från Kalmar ska de tacka Sixten Mohlin för. Och Noah Sonko Sundberg, som på något sätt lyckades få undan Romarios avslut på mållinjen.

Läs mer: Jeremejeff räddade tre poäng åt Häcken