Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Chelsea skickar rasistiska fans till Auschwitz

Auschwitz.
Auschwitz. Foto: Alik Keplicz/AP

Rasistiska Chelsea-fans har numera ett val:

Gå klubbens mångfaldskurser eller bli av med årskortet.

– Om du bara stänger av folk kommer du aldrig att förändra deras beteende, säger Chelseas ordförande Bruce Buck till The Sun.

Det var Chelseas ägare Roman Abramovitj som kom med förslaget för drygt ett år sedan.

– Han hade uppmärksammat en ökning av antisemitism jorden runt och kontaktade oss i ledningen för att se vad vi kan göra för att motverka det i det långa loppet, berättar Chelseas ordförande Bruce Buck för The Sun.

En lösning de kom fram till är att ge de Chelsea-supportrar som uttrycker sig rasistiskt på läktarna ett val.

– Förr i tiden hade vi bara tagit dem från läktaren och stängt av dem i upp till tre år. Nu säger vi: ”Du har gjort fel, men du har två alternativ: Antingen blir du av med årskortet eller så får du spendera lite tid med våra mångfaldsarbetare så du kan få lära dig att förstå vad du gjorde fel”, säger Buck.

I juni reste 150 Chelsea-supportrar och klubbanställda till koncentrationslägret Auschwitz i Polen på klubbens räkning.

– Resorna till Auschwitz var väldigt viktiga och effektiva och vi planerar fler resor likväl andra saker som kommer att påverka människor, säger Buck.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.