Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-26 12:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/christiansen-skot-bort-mffs-sundsvallsaspoke/

Fotboll

Christiansen sköt bort MFF:s Sundsvallsspöke

GIF Sundsvalls Pol Moreno Sanchez och Malmö FF:s Anders Christiansen. Foto: Bildbyrån

Dansken Anders Christiansen sköt bort Malmö FF:s Sundsvallsspöke med sitt 2–1-mål.

Segern gör att MFF-tränaren Uwe Rösler nu har tagit imponerande 70 poäng på sina 30 första allsvenska matcher.

Förra sommaren tog Uwe Rösler över Malmö FF och hemma mot Sundsvall väntade tyskens 30:e match som allsvensk tränare.

Hans facit är imponerande. Under 50-åringens ledarskap har det blivit 21 segrar, 7 oavgjorda och blott 2 förluster, vilket ger 70 poäng och 64–21 i målskillnad under en ”hel” allsvensk säsong.

Sundsvall har dock utvecklats till ett spöke för Rösler och skåningarna. Norrlänningarna slog MFF i årets andra allsvenska omgång hemma i Medelpad (3–1) och fjolårets höstmöte i Malmö blev mållöst. Och nu fick MFF verkligen slita för de tre poängen hemma på Stadion.

Den matchbilden trodde nog ingen på efter att ha bevittnat matchens inledande 30 minuter. Då dominerade MFF totalt och allra närmast ett hemmamål var den forna Sundsvallsspelaren Eric Larsson, men hans avslut tog hårt i insidan av stolpen.

Till slut föll ett ledningsmål – för Sundsvall och genom MFF-fostrade Pa Konate.

MFF-försvararna Oscar Lewicki och Eric Larsson missförstod varandra i backlinjen och efter ett par klumpiga försök att reda ut situationen fick Konate fritt fram och rullade kallt in 1–0 mellan benen på Johan Dahlin. Med tanke på alla år i Malmödressen var 25-åringens målfirande stillsamt.

MFF-repliken skulle komma – tack vare Sundsvallsben. På en snabb omställning försökte lagkaptenen Markus Rosenberg hitta anfallskollegan Marcus Antonsson inne i straffområdet, men allt slutade med att Carlos Gracia stötte bollen i eget mål.

I början av den andra halvleken var hemmalaget inte lika överlägset spelmässigt, men efter en knapp timme tog Malmö över mer och mer.

Till slut kom även segermålet. I den 77:e minuten fick Anders Christiansen en slumpboll 20 meter från mål och drog på distans in 2–1 bakom William Eskelinen i bortamålet.

Malmö leder nu allsvenskan med sex poäng, med en match mer spelad än toppkonkurrenterna. Mötet med Sundsvall var flyttat från juli med tanke på skåningarnas Europa League-kval i sommar.