Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-20 02:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/christiansens-projektil-avgjorde-for-mff/

Fotboll

Christiansens projektil avgjorde för MFF

Malmö FFs Arnór Traustason och Anders Christiansen jublar efter 2–1. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Efter en timme var siktet inställt på allvar för Anders Christiansen.

Med en projektil avgjorde Malmö FF:s dansk mötet med toppkollegan Elfsborg.

Till slut vann MFF med 4–1 efter att ha spelat med en man mer i över 60 minuter.

Rätta artikel

I början av den andra halvleken hade Malmö FF:s danske mittfältare Anders Christiansen börjat skjuta in sig mot landsmannen Kevin Stuhr Ellegaard i Elfsborgsmålet.

Först prickade han underkanten av ribban i trakterna kring Ellegaards vänstra kryss. Ett par minuter senare sköt 28-åringen tätt utanför den ena stolpen.

Efter en timme på Stadion var siktet justerat. Då drog Christiansen till en riktig projektil från distans och även om Ellegaard var på avslutet med fingrarna räckte det inte. Ett mål som betydde matchavgörande 2–1.

I slutskedet av matchen fyllde Søren Rieks och Markus Rosenberg på och MFF-segern med 4–1 gör nu att skåningarna toppar en haltande allsvensk tabell med tre poäng till närmaste konkurrenter.

Christiansens 2–1-mål var en snabb replik på Elfsborgs återkomst i mötet mellan toppkollegerna. För endast tre minuter tidigare hade Stefan Ishizaki kvitterat. På ett lågt och hårt inspel från Fredrik Holst vinklade veteranen i steget in 1–1-bollen bakom Johan Dahlin i MFF-målet.

En kvittering som kom lite från ingenstans – för MFF hade dominerat stort i slutet av den första halvleken och i upptakten av den andra. En stor anledning till det var att Elfsborgsmittfältaren Simon Olsson efter dryga halvtimmen drog på sig sitt andra gula kort och blev utvisad.

Fram till det röda kortet hade Elfsborg varit minst lika bra som Malmö FF. Närmast att ge bortalaget ledningen var den tidigare MFF-spelaren Pawel Cibicki, men Dahlin svarade för en stark räddning på anfallarens frispark.

I stället var det Malmös lagkapten Rosenberg som gjorde matchens första mål i den 41:a minuten. På en hörna fick anfallaren en slumpboll mot sig vid den bortre stolpen och 36-åringen drog till direkt på volley fram till 1–0.

Mötet på Stadion inför drygt 16 000 åskådare fick en annorlunda och tyst inramning under de första tio minuterna. Då var såväl ståplats som bortasektionen i princip helt tomma i en protest mot polisen. Det var supportrarnas sätt att visa sitt missnöje mot polisens flaggförbud, kroppsvisiteringar och reducering av antalet platser på ståplatsläktaren.