Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Cristiano Ronaldo erkänner avtalet med Mayorga

Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo. Foto: Matteo Gribaudi/IBL

Cristiano Ronaldos advokat medger att stjärnan ingick ett avtal om ersättning med kvinnan som anklagar honom för våldtäkt. 

Samtidigt menar han att en del av de dokument som Der Spiegel kommit över var förfalskade.

Der Spiegel har bland annat publicerat interna dokument där Cristiano Ronaldo ska ha sagt till sina advokater att Kathryn Mayorga, som menar att han våldtog henne, sade ”nej” flera gånger och att han bad om ursäkt efter deras möte i Las Vegas 2009.

”Dokumenten som påstås innehålla uttalanden av Cristiano Ronaldo och som har återgivits i medierna är rena påhitt”, säger nu Peter S Christiansen, en advokat i Las Vegas som Juventusspelaren anlitade förra veckan, i ett uttalande enligt AP.

Der Spiegel kom först över dokumenten kring fallet genom sajten ”Football Leaks”. 

Advokaten menar att dokumenten stals av en hackare, som sedan försökte sälja information. ”Och nu har en mediaaktör oansvarigt publicerat en del av de stulna dokumenten, där betydande delar har ändrats eller helt förfalskats.”

Der Spiegel svarar att tidningen står bakom sin rapportering, och att uttalandet följer det mönster som Cristiano Ronaldos advokater tidigare använt när de ”utan att lyckas bestridit vårt undersökande arbete”.

Tidningen har ingen anledning att tro att dokumenten inte är autentiska, och ”som alltid inför publiceringen av varenda artikel, har vi noggrant faktakontrollerat vår information och fått den genomgången av jurister”.

Advokaten säger också att Cristiano Ronaldo inte förnekar att han ingick ett avtal med Mayorga. Hon fick motsvarande 2,7 miljoner kronor, bland annat mot löfte att aldrig tala om händelsen. Hennes advokater har nu lagt in en stämningsansökan för att förklara avtalet ogiltigt, och polisen i Las Vegas har åter öppnat en utredning om misstänkt våldtäkt från den påstådda händelsen 2009.

Christiansen menar att Ronaldos motiv för att ingå avtalet ”minst sagt har förvanskats”. Ronaldo ”fick rådet att hantera anklagelserna privat för att undvika de ofrånkomliga försök som nu görs för att förstöra ett rykte som har byggts på hårt arbete, idrott och heder”, menar han.

Cristiano Ronaldo har själv tidigare nekat till anklagelserna om våldtäkt, och advokaten säger att han hela tiden sagt och fortfarande håller fast vid att det som skedde 2009 var helt i samtycke.

Läs mer: Amerikansk advokat: Man kan inte betala ett offer för att vara tyst 

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.