Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Dahlberg på plats i Watford: ”Den bästa ligan i världen”

Pontus Dahlberg är på plats i Watford och tränar med sin nya klubb.
Pontus Dahlberg är på plats i Watford och tränar med sin nya klubb. Foto: Watford FC

I januari skrev 19-årige Pontus Dahlberg på för Watford.

Han återvände dock till Göteborg och spelade vidare där fram tills nu.

Nu är Dahlberg tillbaka i England för att slåss om en målvaktsplats i Premier League.

– Det känns väldigt bra att vara här. Det är en bra klubb där jag får en stor möjlighet att bli en bättre spelare och utvecklas, säger Dahlberg i sin första intervju med klubben.

Pontus Dahlberg kostade omkring 40 miljoner kronor att köpa loss från Göteborg. Nu går den unge svenske målvakten in i ett lag där han ska försöka slåss om speltid med de rutinerade ”gubbarna”, Ben Foster (35) och Heurelho Gomes (37).

– Gomes och Foster har mycket erfarenhet, så det känns bra att få vara med och lära sig av dem och träna med dem. Jag tänker bara positivt kring konkurrensen.

Hur har dina första dagar här varit?

– Det har varit några långa dagar om man jämför med hur det har varit hemma i Sverige, med många tester och många träningar. Men det känns jättebra att vara på plats och att få komma igång här.

Under 2017 var Dahlberg Göteborgs förstaval och startade 29 matcher. Den här säsongen har han varit lika given (10 matcher) och redan fått stor erfarenhet av elitfotboll trots sin unga ålder, något han menar kan spela roll.

– Det har varit bra för mig att jag har spelat 1,5 säsong i Göteborg. Det har varit bra att fått spela matcher inför fullsatta läktare och att redan ha spelat seniorfotboll, både för mig som person och som spelare.

På frågan om vad han vill åstadkomma i Watford framöver, är Dahlberg kortfattad och försiktig, men framför allt ödmjuk, i sitt svar.

– Först och främst vill jag bli en bättre spelare och utvecklas. Det här känns som en klubb där jag har stora chanser att göra det, sedan får vi se vad som händer därefter.

Har du sett mycket av Premier League tidigare under din uppväxt?

– Ja, absolut. Jag har sett mycket av Premier League, som de flesta fotbollsintresserade i Sverige. Det är den bästa ligan i världen med många bra lag och spelare, avslutar Dahlberg.

Läs mer: Ken Sema klar för Premier League-klubben Watford

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.