Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-19 22:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/danielson-det-basta-jag-upplevt/

Fotboll

Danielson: ”Det bästa jag upplevt”

Marcus Danielson med Lennart Johanssons pokal. Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

Det var starka känslor i Norrköping efter slutsignalen av den sista allsvenska omgången. Djurgården hade vänt ett tvåmålsunderläge till 2–2 och säkrat klubbens tolfte SM-guld i fotboll.

– Det här är det bästa jag upplevt under min karriär, säger mittbacken Marcus Danielson.

Marcus Danielson är en av spelarna som varit viktigast för Djurgården under guldsäsongen. Han var hes efter alla glädjevrål när han mötte pressen efter matchen i Norrköping.

– Vi visar att vi är det bästa laget i Sverige idag. Vi får en tuff start men äter oss in i matchen och tar oss tillbaka. Det är ingen slump att vi gör det, vi har gjort det tidigare under säsongen också. 

– Det var det vi pratade om i paus. Vi visar att vi är grymt starka, det gäller bara att vi fortsätter tro på det vi gör så kommer lägena och målen.

Danielson hade svårt att samla alla intryck efteråt.

Det är mycket olika typer av känslor just nu. Att vinna SM-guld är något man alltid drömt om att göra. Nu är jag här, och att få göra det med de här grabbarna - det är det bästa jag upplevt under min karriär.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson var rörd och överlycklig när han intervjuades av Cmores Olof Lundh direkt efter slutsignalen

– Jag har varit orolig hela hösten. Vi har inte det bästa laget, men vi står där med bucklan, säger han.