Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Danmark missar fotbolls-VM

Nadia Nadim och Danmark missar fotbolls-VM nästa år. Arkivbild.
Nadia Nadim och Danmark missar fotbolls-VM nästa år. Arkivbild. Foto: Patrick Post/AP

Danmark spelade EM-final för drygt ett år sedan, men får inte ens vara med när det är dags för fotbolls-VM i Frankrike nästa år. Det står klart efter 1–2-förlusten i den andra playoffmatchen mot Nederländerna, ett möte som också var en repris på EM-finalen.

Nederländerna hade 2–0 med sig till returen i Viborg, där danskorna fick en drömstart när Nadia Nadim satte 1–0 redan i femte minuten. Men glädjen blev kortvarig. Lineth Beerensteyn kvitterade två minuter senare och satte sedan punkt med 2–1 på tilläggstid.

Efter 4–1 totalt väntar ett helt avgörande playoff för Nederländerna. Där väntar Schweiz som efter 1–1 hemma mot Belgien, och därmed 3–3 totalt i dubbelmötet, är vidare tack vare bortamålsregeln.

Läs mer: VM-klara Sverige förlorade landskamp mot också VM-klara Italien

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.