Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-21 00:56 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/dennerby-maste-vaga-chansa-med-goransson/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Dennerby måste våga chansa med Göransson

Antonia Göransson och Josefin Öqvist värmer upp.
Antonia Göransson och Josefin Öqvist värmer upp. Foto: Pontus Lundahl / Scanpix
I VM måste förbundskapten Thomas Dennerby kasta hängslen och livrem, han måste våga bli en vinnare. Ett bra sätt att våga är att ge VM-debutanten Antonia Göransson chansen till höger på mittfältet.

På tisdag inleds VM-slutspelet i fotboll för svensk del, med match mot Colombia i Leverkusen. En vass offensiv, som skapar och utnyttjar målchanser är nödvändig om Sverige ska avancera från den svåra gruppen där även Nordkorea (2 juli) och USA (6 juli) väntar.

Med Göransson får Dennerby in speed, teknik, kraft, en suverän vänsterfot och självförtroende.

Allt i ett.

Förra veckans genrep, mot Mexiko, visade brister i en tänkt VM-startelva.

Annica Svensson var inte klockren som högerback, Nilla Fischer drog ner tempot när hon kom in som central mittfältare i stället för duktiga Lisa Dahlkvist. Dessutom: Linda Forsberg såg allt annat än bekväm ut i sin roll som högerbreddare på mitten.

Antonia Göransson är först och främst uttagen som backup för Therese Sjögran. Det var också i den rollen, till vänster i en 4-4-2-uppställning, hon fick 53 minuter mot Mexiko. Minuter som lovade mer från en spelare som agerar respektlöst och med stort självförtroende.

Sjögran är playmakern på det svenska mittfältet och tillsammans med Caroline Seger navet i det svenska spelet.

Men till höger känns det som att det finns en alldeles utmärkt yta för Göransson att operera på.

Hon är tvåfotad, men med en lysande vänsterfot, och att spela vänsterfötter på ”fel” kant blir allt vanligare inom världsfotbollen.

Göransson gjorde succé i U20-VM förra sommaren, och blev omedelbart proffs i Tyskland.

Nu är det dags att ge henne den stora chansen.

Hon är lite för bra för att bara vara skuggspelare till Sjögran.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.