Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 05:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/det-ska-inte-ga-att-gora-mal-pa-det-viset/

Fotboll

Lagerlöf: ”Det ska inte gå att göra mål på det viset”

Djurgårdens huvudtränare Thomas Lagerlöf och Kim Bergstrand. Foto: Magnus Liljegren

Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf var inte sen att gratulera Hammarby till derbysegern. Men han var mycket kritisk till sina spelare vid Hammarbys segermål.

– Det är hemskt måste jag säga, utan att ha specialstuderat det. Det ska inte gå att göra mål på det viset, säger han om Vidar Örn Kjartanssons 2–1-mål.

Rätta artikel

Djurgården hade kvitterat och såg ut att komma in i matchen på allvar när Hammarby gjorde målet som fick stora delar av Tele2 arena att jubla.

Men Lagerlöf skakar på huvudet när han tänker på hur den långa bollen fick passera igenom straffområdet innan Vidar Örn Kjartansson kunde stöta in 2–1 till Hammarby.

– Det är förmodligen fler Djurgårdsspelare som inte är helt påkopplade och i optimal position, konstaterar Lagerlöf. Vi har vår bästa period i matchen efter vår kvittering fram till Hammarby får sitt 2–1-mål. 

Hammarby vann rättvist och hade piggare benen men Lagerlöf vill inte skylla på att Djurgården fick en dags kortare vila än Hammarby.

– Det kan man bara spekulera i. Det kanske bara är en sådan dag när inget fungerar och vi kommer steget efter. Vi får liksom aldrig i gång, inte ens när vi gör det bra får vi betalt. Vi räcker inte till i dag, så är det. 

Djurgården kom till spel med fem spelare som inte var med från start i 1–1-matchen mot IFK Norrköping.

Lagkaptenen Marcus Danielsson och offensiva yrvädret Nicklas Bärkroth är skadade. Dessutom valde lagledningen att sätta Haris Radetinac, Kevin Walker och målvakten Tommi Vaiho på bänken.

Nu fick Jonathan Ring, Jonathan Augustinsson, Aslak Witry, Astrit Ajdarevic och målvakten PK Bråtveit chansen att bli derbyhjältar.

– Vi hade tänkt oss en roll för Augstinsson i första halvlek, det hade kanske blivit jättebra om vi hade fått spela matchen som vi hoppades, men det fick vi aldrig, säger Lagerlöf.

Haris Radetinac fick chansen från start i andra halvlek och med tiden släppte man också in Dzenis Kozica och Kevin Walker.

Men hur Djurgården vaskade om i andra halvlek lyckades man aldrig få grepp om matchen.

– Hammarby var bättre, konstaterar Lagerlöf.

Läs mer:

Hammarby slog Djurgården – lämnar bottenskiktet