Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Fotboll

Division 1-klubb skrällde mot Örebro

Frisparken var inte hård.

Men med precision och känsla hittade Forwards Emil Berger det ena krysset och kvitterade till 2–2 i Svenska Cup-mötet med Örebro.

I den 89:e minuten slog Emil Berger till. 24-åringen lade upp bollen och använde högerfoten för att överlista målvakten Oscar Jansson.

Och som han gjorde det.

Frisparken, som slogs med precision och känsla, letade sig in i Janssons högra kryss och resulterade i kvitteringen till 2–2.

– Den kom i ett ganska bra läge. Jag var sugen och gick fram och klippte till. Den satt ganska bra, sade han till SVT.

På tilläggstid var det sedan nära att i division 1-klubben avgjorde mot allsvenska Örebro.

– Det kändes som att vi skulle trycka in den men Erik (Björndahl) fick en liten för lång touch sade Berger om klubbkompisens friläge.

– Men vi får vara ganska nöjda. Vi fick springa mycket och jagade mycket boll. Vi ledde länge, försvarade oss mycket och gjorde 2–2.

Forward satte full fart i Svenska Cupens derbymöte. Genom hög press tog klubben även ledningen – något turligt – i den åttonde minuten.

–Vi sade att vi skulle försöka chocka ÖSK de första tio, femton minuterna. Vi skulle pressa högt och det var det som ledde till målet, sade Erik Björndahl till SVT.

–Jag kom tajt på Oscar (Jansson) när han skulle rensa bort bollen fick jag den på axeln och sedan gick den in i mål. Inte det snyggaste målet, kanske.

I andra halvleken kvitterade inhopparen Nordin Gerzic och kort därefter placerade Kalle Holmberg in 2–1 till Örebro.

När Holmberg sedan visades ut fick Forward mer utrymme och i slutet kom sedan kvitteringen.

– Det var inget bra resultat för oss. Stundtals var vi väldigt dåliga men vi ska inte ta något från Forwards. De gjorde det bra, sade Nordin Gerzic.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Det var bara för dåligt. Vi kom till några lägen men det var för dåliga avslut. Det blev en bra läxa.

I grupp 2 lyckades Degerfors ta poäng borta mot IFK Göteborg (1–1) och i grupp 3 vann Falkenberg med 2–0 borta mot Tenhult.