Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-17 05:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/djurdjic-vi-kommer-vinna-det-ar-jag-saker-pa/

Fotboll

Djurdjic: Vi kommer vinna, det är jag säker på

Hammarbys Nikola Djurdjic har noterats för tio mål under årets allsvenska säsong. Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Djurgården tar emot Hammarby i ett stekhett derby på söndag.

Trots att Djurgården leder serien ser Nikola Djurdjic och Muamer Tankovic Hammarby som favoriter.

– Det är en stormatch och de kommer få det tufft mot oss, säger Djurdjic.

Djurgården leder allsvenskan tre poäng före Malmö FF och sex poäng före trean Hammarby efter 26 spelade omgångar. På söndag ställs Djurgården mot Hammarby i ett stekhett Stockholmsderby. 

Och trots att Djurgården toppar den allsvenska tabellen menar Hammarbys Muamer Tankovic att Bajen är favoriter i derbyt. 

– Vi är i bäst form och spelar på hemmaplan. Det blir bortaplan, men det är fortfarande hemma för oss. Det är stor sannolikhet att vi vinner matchen, även om Djurgården är ett jättebra lag, säger han. 

Lagkamraten Vladimir Rodic, som blev matchhjälte i Hammarbys derby mot AIK med två mål, ser fram emot mötet med Djurgården. 

– Jag är väldigt glad att derbymatchen kommer. De är ett väldigt bra lag och jag förväntar mig en bra match. Vi behöver göra vårt bästa för att ta alla tre poäng, säger han. 

Är ni favoriter?

– Jag vet inte riktigt, men eftersom de ligger etta och spelar på hemmaplan får de bära favoritskapet. Men det spelar egentligen ingen roll i ett derby. Där kan allt hända och jag tror att det blir en rolig match att kolla på. 

Anfallaren Nikola Djurdjic: 

– Vi ser fram emot matchen. Det är en stormatch och de kommer få det tufft mot oss. Vi har bra självförtroende och såna här matcher är det som gör allsvenskan speciell. 

Vad talar för er? 

– Vi spelar bra fotboll just nu och vi ska försöka spela som mot AIK och mot Djurgården i våras. Vi kommer vinna, det är jag säker på. 

En spelare som Djurdjic däremot ser som ett hot är Djurgårdens mittback Marcus Danielson. 

– Han har varit deras viktigaste spelare och de har hållit många nollor. Deras målvakt har också visat på bra form, men precis som jag sa tycker jag att vi är lite bättre som lag, säger han. 

Vårens derby mellan lagen slutade med seger för Hammarby med 2–1.

Läs mer: Hammarby fem mål från allsvenskt rekord: ”Flyter bara på”