Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-25 02:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/djurgarden-fortfarande-obesegrat-nick-pa-overtid-raddade-poangen/

Fotboll

Djurgården fortfarande obesegrat – men lagkaptenen till sjukhus

Djurgårdens Kevin Walker och IFK Norrköpings Lars Krogh Gerson under fotbollsmatchen i allsvenskan mellan Djurgården och Norrköping. Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Djurgården var på väg mot årets första förlust i allsvenskan i mötet mot Norrköping.

Då slog Erik Berg till och nickade in kvitteringen till 1–1 i den 91:a minuten.

– Nu ser vi fram emot derbyt (Hammarby) på söndag, säger Djurgårdens tränare Kim Bergstrand.

Rätta artikel

I halvtid låg Djurgården under med 0–1.

Ändå jublade publiken. Anledning: Djurgårdens back Olle Alsing kvitterade till 1–1.

Men det var i Göteborg och i en helt annan sport. När finalmatch tre i ishockey började visas på storbildsskärmen i pausen på Tele2 arena, stannade de flesta i publiken kvar och följde spänt vad som hände på isen i Scandinavium.

Under de första 45 minuterna på Tele2 hade de fått se en chansrik match. Men också något tråkigt. 

Redan i den tolfte minuten tvingades Djurgårdens lagkapten Markus Danielsson lämna planen sedan han kolliderat med sin egen målvakt, Tommy Vaiho.

Det såg ut som en allvarlig skada när han linkade ut.

Och värre skulle det bli för hemmalaget. I den 40:e minuten snurrade Norrköpings  Sead Haksabanovic nere på vänsterkanten och slog ett inlägg efter marken. Simon Skrabb mötte bollen och satte den enkelt i mål.

I den andra halvleken var det spel mot ett mål. Djurgården tog över spelet helt och radade upp målchanser. Men Norrköpings Isak Petersson visade varför han valdes till allsvenskans bästa målvakt förra säsongen.

– Han var fantastisk. Han gör en räddning i slutet som är otrolig, berömmer Djurgårdens tränare Kim Bergstrand.

Men i den 91:a minuten tvingades han ge sig. Djurgårdens mittback Erik Berg kom högst i en duell inne i straffområdet och nickade in kvitteringen till 1–1.

Och den här gången jublade publiken på Tele2 för ett fotbollsmål.

– Det var väldigt skönt och välförtjänt att vi få in ett mål där efter en väldigt fin andra halvek, säger Erik Berg som säger att han inte kände någon stress när det inte blev några mål på alla chanser man skapade..

– Jag tycker vi visar på ett bra tålamod och fortsätter spela på att nöta ner dem till slut.

Djurgården fortsätter vara allsvenskas enda obesegrade lag och toppa den allsvenska tabellen och tränaren Kim Bergstrand var efteråt nöjd, trots att det inte blev en seger.

– Jag tycker vi gör en väldigt, väldigt bra andra halvlek. Vi är jättetacksamma för poängen när den kommer så sent, men känslan är att vi skapade tillräckligt för att vinna den här fotbollsmatchen.

Frågan är nu när Markus Danielsson kommer tillbaka. Han åkte direkt från Tele2 till akuten på S:t Görans sjukhus för undersökning.

Kim Bergstrand tror dock inte det ska vara några problem med försvaret till derbyt mot Hammarby på söndag.

– Det är inte optimalt att hålla på och byta, men det kommer bli bra. Jag tycker spelarna visar bra moral, säger Kim Bergstrand och tittar framåt.

– Vi ser fram emot derbyt på söndag och tar med oss vår andra halvlek i dag.

Även Erik Berg har en bra känsla inför derbyt. Förra året avgjorde han höstderbyt mot Hammarby.

– Jag har fina minnen från förra året så det ska bli väldigt roligt att spela. Vi har börjat bra och är fortfarande obesegrade. Vi har en fin känsla i gruppen och vi ska se till att försöka vinna den matchen.

Läs mer: Utbuad Hallenius snuvades på hjälterollen