Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-20 07:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/djurgarden-ligger-lagt-under-sommarfonstret-det-ar-aldrig-latt-att-vara-sportchef/

Fotboll

Emir Kujovic klar för Djurgården

Norrköpings förre skyttekung Emir Kujovic är klar för Djurgården. Foto: Bildbyrån

Anfallaren Emir Kujovic är klar för Djurgården. 31-åringen lämnar den tyska klubben Fortuna Düsseldorf och har skrivit ett två- och ett halvårskontrakt med Djurgården.

– Det här dygnet kommer att gå till historien. Jag förstod sent i går kväll att det skulle kunna gå vägen, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till Fotbollskanalen.

Sommarens transferfönster öppnade den 17 juli och slår igen natten mot onsdag.

Det är ryktenas tid och de senaste spelarna som skulle varit aktuella för Djurgården var tunisiske forwarden Imed Louati och Östersunds offensive mittfältare Hosam Aiesh.

Aiesh, som skrev på för IFK Göteborg, var dock aldrig aktuell och Louati vill Andersson inte kommentera.

Under tisdagseftermiddagen ryktades att Emir Kujovic var på väg in.

– Det är tider när det spekuleras mycket, konstaterar Bosse Andersson.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson medger att han kan känna sig pressad av supportrarnas krav. Foto: Anna Tärnhuvud/IBL

Djurgården valde att plocka in Curtis Edwards, en allroundspelare som trivs bäst på centrala mittfältet.

Och nu är det alltså klart att Emir Kujovic återvänder till svensk fotboll. 31-åringen skrev sent på tisdagskvällen på för Djurgården. Kontraktet är på två och ett halvt år.

Emir Kujovic var stor guldhjälte när Norrköping vann guldet 2015. Strax efteråt skrev han på för den belgiska klubben Gent. Men svensken lyckades aldrig och såldes senare till den tyska klubben Fortuna Düsseldorf som då låg i den tyska andraligan.

Under det första året spelade Kujovic 20 matcher för Düsseldorf, men sedan klubben lyckades ta sig upp i Bundesliga har det inte blivit några flera matcher.

Kujovic har spelat fyra A-landskamper för Sverige.

Djurgården har inte vunnit allsvenskan sedan 2005 men finns nu på allvar med i den allsvenska toppstriden.

– Det innebär också att det finns press och förväntningar, det känner man ju av. Samtidigt så gäller det bara att jobba på hårt i vardagen och se det långsiktigt, då kommer resultaten, det visar vi nu. Jag tror aldrig att det är lätt att vara sportchef oavsett var man ligger, men visst kan det vara mysigt att titta på tabellen ibland. 

Tillsammans med tränarna Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf har Bosse Andersson byggt en trupp som tål skador och där ett flertal spelare klivit fram som matchhjältar.

– Leder man allsvenskan nu så vill man ju leda också när den tar slut i november. Vi har skaffat oss ett bra utgångsläge och det är klyschan att ta en match i taget som gäller. 

Läs mer: Nyförvärvet Edwards slog till direkt: ”Tror inte jag hade kunnat få en bättre start”