Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-15 23:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/djurgarden-polisanmaler-hot-mot-buya-turay/

Fotboll

Djurgården polisanmäler hot mot Buya Turay

Djurgårdens Mohamed Buya Turay anklagades för filmning efter mötet med Elfsborg. Djurgården har nu polisanmält hot mot anfallaren. Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Efter matchen mot Elfsborg mottog Djurgårdens Mohamed Buya Turay rasistiska påhopp och kränkningar i sociala medier. Klubben har nu polisanmält det som den anser vara hot mot anfallaren.

DN Text

Mohamed Buya Turay blev en av huvudpersonerna i den allsvenska matchen mellan Djurgården och Elfsborg. Först sparkade han av misstag Joakim Nilsson i huvudet. Elfsborgsspelaren knockades medvetslös och ådrog sig bland annat en hjärnskakning i olyckan.

Sedan tilldelades Djurgården en straff efter att Buya Turay fällts utanför straffområdet. Anfallaren anklagades för att ha filmat, vilket han kraftigt tillbakavisade.

I måndags, dagen efter matchen, meddelade Djurgården att Buya Turay mottagit rasistiska påhopp, grova kränkningar och hot.

På onsdagen skriver klubben på sin hemsida att de meddelanden ”där vi misstänker att brott har begåtts” har polisanmälts. ”Att en anställd i Djurgården Fotboll utsätts för den typen av behandling ser vi som fullständigt oacceptabelt.”

– Vi har som policy att polisanmäla alla hot som inkommer mot våra anställda och det har vi gjort nu, säger säkerhetsansvarige Mats Jonsson.