Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-22 13:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/djurgarden-slog-generost-falkenberg/

Fotboll

Djurgården slog generöst Falkenberg

Djurgårdens Jonathan Ring (t.h.) kramas om av Aslak Fonn Witry, Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Efter fyra matcher utan seger vann Djurgården – med mycket hjälp från motståndarna.

Falkenbergs mittback Carl Johansson låg bakom två av djurgårdsmålen i stockholmarnas 3–0-seger.

Rätta artikel

Efter några veckor utan vinster gjorde Djurgården tre mål på 18 minuter mot ett generöst hemmaförsvar.

I 38:e minuten plockade Falkenbergs målvakt Johan Brattberg ut bollen ur sitt mål för tredje gången. Så dags hade han hunnit bli trött på alla avgörande misstag som hans gultröjade lagkompisar gör.

Men 0–1-målet i 21:a minuten gjorde gästerna av egen kraft. För första gången i matchen bet sig Djurgården fast kring och i Falkenbergs straffområde. Jonathan Ring fick bollen i närheten av straffpunkten. Han höll i den, lurade två motståndare med en suldragning och fick sedan utrymme att avsluta med vänstern, tätt intill stolpen.

Tre minuter senare fick Stockholmslaget sin första present. Haris Radetinac vann en nickduell och bollen flög mot Brattberg som var på väg ut för att fånga bollen. Men Carl Johansson hann emellan med huvudet och nickade in 0–2 i eget mål.

Och efter ytterligare en kvar slog Carl Johansson en passning rakt på Radetinac. Djurgårdsanfallaren fick en grön gata att avancera på och avslutade exakt strax utanför straffområdeslinjen. 0–3.

Precis där och då var matchen på Falcon Alkoholfri Arena slut. Visst, det återstod 54 minuter, men spänningen var försvunnen.

Det ska sägas att Calle Johansson inte är ensam i Falkenberg om att slå konstiga passningar. I första halvlekens slutminut var det mittbackskompisen Tobias Karlsson som skickade bollen på Buya Turays fötter. Men Sierra Leone-anfallarens skott räddades av Brattberg.

– De är snälla mot oss, sade Djurgårdens sportchef Bosse Andersson under halvtidsfikat.

Det kan man säga.

Och andra halvlek blev som den blev. Falkenberg varken kunde eller orkade prestera något som kunde ge några avgörande förändringar.

Djurgården var närmare 4–0 än hemmalaget ett reduceringsmål. Sedan premiärsegern mot Örebro har den halländska nykomlingen nu spelat åtta matcher i rad utan att vinna.

Läs mer: Elyounoussis form håller i sig – låg bakom AIK:s seger