Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-21 07:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/djurgarden-tappade-i-botten-efter-ny-forlust/

Fotboll

Djurgården tappade i botten efter ny förlust

Djurgårdens Olivia Schough och Göteborgs Elin Rubensson. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Två mål av landslagsmittfältaren Elin Rubensson såg till att Göteborg besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1.

Djurgårdens förlust innebär att Stockholmslaget tappar i bottenstriden då Limhamn/Bunkeflo spelade 2–2 hemma mot Kristianstad.

TT Text

Med drygt en månad kvar av den damallsvenska fotbollssäsongen börjar tiden bli knapp. Både för Djurgården och Göteborg.

Djurgården är fast förankrat i bottenstriden och Göteborg hade efter några svaga resultat den senaste tiden tappat mark i toppen.

Efter 90 spelade minuter på Stockholms stadion och 3–1 till Göteborg gick det att konstatera att Göteborgs drömmar om en topplacering lever vidare. Djurgården är däremot fortsatt kvar på nedflyttningsplats.

Djurgården inledde med att rada upp trippla farligheter på kort tid och kändes något hetare i första halvlek. Göteborg hade svårt att få offensiven att kugga i men när det där gyllene läget väl dök upp visades det prov på effektivitet.

En snabb kontring gav Rebecka Blomqvist yta på högerkanten samtidigt som Julia Roddar kom framstormandes i mitten av straffområdet. Med ett lågt inspel nådde Blomqvist fram med bollen till landslagsmittfältaren Roddar som stötte in 1–0 i 39:e minuten.

En annan landslagsmittfältare såg sedan till att utöka ledningen tidigt i den andra halvleken. Med ett lågt, välplacerat skott sköt Elin Rubensson in 2–0 för gästerna.

Inom loppet av två minuter i andra halvlek hann matchen få liv igen för att sedan tappa luften. I 68:e minuten nådde Olivia Schoughs inlägg Ogonna Chukwudi som nickade in reduceringen för Djurgården.

Strax efter avsparken blev dock stämningen allt dystrare hos hemmalaget. Jennifer Pelley bedömdes ha fällt Rebecca Blomqvist i straffområdet och Göteborg fick chansen från elva meter. Fram stegade Elin Rubensson och sköt in slutresultatet 3–1.

Med en match mer spelad är nu Göteborg fem poäng bakom serieledande Rosengård och en poäng bakom andraplacerade Vittsjö.

För Djurgården blev eftermiddagen ännu värre när det konstaterades att Limhamn/Bunkeflo spelade 2–2 hemma mot Kristianstad. Något som gör att det med fyra omgångar kvar att spela är tre poäng upp till säker mark för Stockholmslaget.