Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-11 19:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/djurgardens-fotbollshjaltar-hyllades-pa-hovet/

Sport

Djurgårdens fotbollshjältar hyllades på Hovet

Mittfältaren Haris Radetinac bar Lennart Johanssons pokal i ett ärevarv tillsammans med nästan hela Djurgårdens fotbollstrupp i samband med hemmamatchen mot Luleå i ishockeyns SHL på Hovet. Foto: Mats J Larsson

Andra firandet inför tusentals supportrar på tolv dagar. På torsdagen hyllades Djurgårdens fotbollshjältar av hockeypubliken på Hovet i samband med klubbens hemmamatch mot Luleå i SHL.  

Firandet av Djurgårdens guld i fotbollsallsvenskan lockade tusentals supportrar till Stockholms stadion dagen efter guldfirandet i Norrköping den 1 november.

På torsdagskvällen var det den egna hockeypublikens tur att fira guldlaget. Drygt tjugo spelare ur guldtruppen var på plats för att före matchen skrivna autografer intill Lennart Johansson pokal som stod uppställd framför DIF-emblemet i en av den klassiska hockeyarenans gångar.

I första hockeypausen intervjuades mittfältaren och tidigare lagkaptenen Kevin Walker och målvakten Tommi Vaiho.

– Obeskrivligt, svarade Kevin Walker när han ombads beskriva känslan att ta Stockholmsklubbens tolfte allsvenska guld.

När målvakten Tommi Vaiho skulle recensera sin målvaktkollega Niklas Svedbergs nolla i första perioden avslöjade han dock att han inte ser ishockey så ofta.

– Jag tycker mest att de skjuter över bollen till andra sidan.

– Du menar pucken, rättade intervjuaren i intervjun som sändes på jumbotronen.

Sedan gick spelarna ett varv runt rinken iklädda fotbollströjor och gjorde ”high five” med åskådarna som ställt sig närmast, anförda av mittfältaren Haris Radetinac som höll i bucklan när lagkaptenen Marcus Danielssons inte kunde närvara på grund av landslagsuppdrag.