Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-21 17:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/djurgardens-stjarntrio-kan-missa-derbyt/

Fotboll

Djurgårdens stjärntrio kan missa derbyt

Trion Marcus Danielson , Fredrik Ulvestad och Jonathan Ring riskerar att missa derbyt mot Hammarby. Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Tre av Djurgårdens stjärnspelare riskerar att missa derbyt mot Hammarby. 

Får Marcus Danielson, Fredrik Ulvestad eller Jonathan Ring en varning i måndagens bortamatch mot Östersund stängs de av.

– Det kanske ligger lite i bakhuvudet men man måste spela som vanligt, säger Ulvestad.

Med bara fem omgångar kvar är allsvenskan hetare än på länge.

Djurgårdens hemmaderby mot Hammarby den 6 oktober blir något av årets match på Tele2 arena.

En match Ulvestad, Danielson och Ring riskerar att missa. Trion ligger på två varningar, en till och de är avstängda mot Hammarby.

Ulvestad medger att han redan tänker på derbyt.

– Derbyt är en speciell match men man vill ju spela alla kamper.

Får han ett gult kort av Glenn Nyberg mot Östersund så tvingas han se derbyt från läktaren.

– Man kan inte gå ned några procent och tänka på att undvika en varning. Jag måste vara aggressiv och spela mitt vanliga spel. Jag har inte haft så många varningar i år och hoppas att jag inte får någon nu heller. Men man vet ju aldrig vad som händer i en match. 

Redan inför matchen mot Falkenberg, som Djurgården vann hemma på Tele2 med 1–0, stod Ulvestad, Danielson och Ring på två varningar.

Hade de dragit på sig en tredje varning så hade de varit avstängda mot Östersund, ett bottenlag som förlorat sju matcher i rad. Nu riskerar de missa derbyt.

Men det var aldrig något Ulvestad funderade på.

När Malmö i torsdags enkelt besegrade Helsingborg med 3–0 drog Malmös Sören Rieks, nyckelspelare som hunnit med åtta mål, på sig sin tredje varning.

Taktiskt kan man tycka då han nu missar matchen mot tabelljumbon AFC Eskilstuna men får spela toppmötet mot sitt gamla lag IFK Göteborg.

– För min del hoppas jag att jag inte får ett enda kort till i år så jag kan spela alla matcher, säger Ulvestad.

Djurgården har tre poäng mer än tvåan Malmö inför de avslutande fem omgångarna. 

– De viktigaste kamperna är de som kommer nu. Jag hoppas vi kan avsluta bra. Jag går varje säsong in för att att kämpa om titlarna. Det blev inte som vi hoppades under hösten i fjol. Nu är alla taggade och jag ser riktigt fram emot avslutningen.

Djurgården har bara förlorat tre matcher, två mot AIK och en mot Hammarby. 

– Att vi förlorat derbyna är inget jag tänker på. Vi slog Hammarby i fjol, vi har varit bra med i derbyna och det är små marginaler som avgör. 

Första hindret på vägen mot SM-guld är Östersund på måndag.

– De har problem och måste börja ta poäng. Vi går för seger och känner att vi är i bra form. Det blir en tuff match men om vi spelar vårt bästa så ska vi slå Östersund. 

Hur ska det här sluta?

– Med guld, förhoppningsvis. Men det är mycket jobb kvar, vi är i den positionen att det finns inget annat. Vi hoppas maskinen fungerar ända till november.

Läs mer: 54 spelare hotas av avstängning