Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Fotboll

DN frågar. Vem är landslagets just nu bästa spelare?

Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

En dirigerande general eller en klassräddande målvakt? När DN frågar landslagsspelare om vem som faktiskt är bäst fick vi lite olika svar.

Foto:
Caroline Seger, mittfältare:
– För tillfället – Nilla Fischer. Det är en spelare som hela tiden växer och bara blir bättre och bättre, hon har gjort sin bästa säsong i Wolfsburg, som är ett av världens bästa klubblag.

Foto: CARL SANDIN
Nilla Fischer, back:
– Caroline Seger. Hennes spel talar för sig självt. Hon har en enorm löpkapacitet och ett lugn med bollen, en blick för spelet.


Foto:
Fridolina Rolfö, anfallare:
– Det tycker jag att Hedvig Lindahl är. De senaste åren har hon varit otroligt jämn som målvakt. Och hon inbringar ett lugn i laget. Hon bidrar även utanför, och hon gör klassräddningar.


Foto: CARL SANDIN
Lisa Dahlkvist, mittfältare:
– Det är svårt, alla är ju duktiga. Men jag tar Hedvig Lindahl. Hon är i superbra form just nu, det är svårt att göra mål på henne på träningarna. Det känns att hon har bra självförtroende.


Foto: CARL SANDIN
Magdalena Eriksson, back:
– Den frågan var svår, men det är väl Lotta Schelin.


Foto:
Olivia Schough, mittfältare:
– Jag tycker att Caroline Seger ser riktigt bra ut för tillfället. Hon är vår mittfältsgeneral, tar enormt ansvar i både försvar och anfall och har en fantastisk passningsfot.

Foto: CARL SANDIN
Jonna Andersson, back:
– Oj. En som jag i alla fall tycker att man ska hålla koll på är Fridolina Rolfö. Jag tror att hon kommer bli oerhört viktig i det här mästerskapet. Hon är en spännande spelare med spetsegenskaper.

Foto i text: Carl Sandin/Bildbyrån