Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-21 10:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/domaren-i-huvudrollen-pa-gamla-ullevi/

Fotboll

Domaren i huvudrollen på Gamla Ullevi

Häckens Godswill Ekpolo glidtacklar IFK Göteborgs Alhassan Yusuf. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Både Häcken och Blåvitt lade stort fokus på domarna – både under och efter 0–0-matchen.

– Är det något som är oklart så anmäler vi, sade Häckentränaren Andreas Alm efter derbyt.

TT Text

Två gula kort som kunde ha varit röda. Tre situationer där domaren kunde ha dömt straffspark men valde att fria snarare än fälla. Det var en händelserik match när IFK Göteborg tog emot Häcken på Gamla Ullevi.

– Det är vi som för matchen och Häcken väntar på kontringar. Det blir inte så många farliga situationer, men det blir ju en del straffsituationer som kunde ha blivit något, sade hemmalagets tränare Poya Asbaghi efteråt.

Det var precis så intensivt som ett rivalmöte kan vara. På planen. Men på läktarna dröjde det tio minuter tills publiken kom igång. Och det fanns skäl till det.

Blåvittklacken protesterade mot hårdare krav från polisen och stod utanför sin läktarsektion. Häckens klack var tyst i solidaritet. Först när klockan tickade över till 10.00 klev hemmaklacken in – och det gjordes med sång, banderoller, flaggor, rökbomber och bengaler.

Men några mål blev det alltså inte – trots två ribbträffar från hemmalaget.

Efter matchen blev det för ovanlighetens skull två presskonferenser. Andreas Alm valde att prata med domarna och missade den utsatta tiden. Poya Asbaghi satt ensam och skojade genom att först vända sig mot Alms tomma stol för att ställa en fråga och sedan för att tacka motståndartränaren för matchen.

Många frågor handlade om domaren Bojan Pandzic.

– Det är inte så att domaren bara dömer åt Häcken. Det är dåligt åt båda håll, sammanfattade Asbaghi domarens insats.

Några minuter efter Asbaghis presskonferens kom till slut Andreas Alm och höll en egen. Han hade pratat med domarteamet om situationerna där Blåvitts Kristopher Da Graca och Adil Titi fick gula kort när de fällde Häckenspelare. Alm tyckte att båda kunde eller borde ha blivit utvisade.

– De svaren jag fick direkt när det hände var sådär. De svaren jag fick i paus var också sådär. Men nu så tyckte jag att det lät bättre. De hade sett bilderna nu också. Jag var inte enig om allt men jag förstår hur de tänker. Målet är alltid att ha en dialog. Är det något som är oklart så anmäler vi. Så får alla skärpa sig och bli bättre på det de gör, sade Alm.

Men denna gång kommer Alm och Häcken inte att anmäla.

– Nej, nej. Den är borta.

Läs mer: Christiansen frälste MFF mot jumbon