Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-03 10:07 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/dortmund-stoppar-isak-fran-januariturnen/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Dortmund stoppar Isak från januariturnén

Sverige får klara sig utan anfallaren Alexander Isak.
Sverige får klara sig utan anfallaren Alexander Isak. Foto: Suvad Mrkonjic/TT

Alexander Isak missar januariturnén. Borussia Dortmund stoppar anfallaren sedan klubben drabbats av en skada i truppen. 

– Vi visste om förutsättningarna, säger förbundskapten Janne Andersson till Fotbollskanalen

Sverige får klara sig utan anfallaren Alexander Isak under januariturnén i Qatar. På fredagens presskonferens i Qatar meddelade förbundskaptenen att 19-åringen tvingats lämna återbud till samlingen sedan Borussia Dortmund drabbats av en skada i truppen. 

– Vi visste om förutsättningarna när vi tog ut honom, för det var lite på nåder, eftersom Dortmund är mitt i säsongen. Skulle det hända någonting skulle de inte släppa i väg honom, säger Janne Andersson.

Tyska Bundesliga har uppehåll och Borussia Dortmund befinner sig nu på läger i Marbella i Spanien dit Alexander Isak nu får återvända.

– Tyvärr har de fått skada så nu ville de ha med honom på deras läger. Det är klart jag tycker det var tråkigt, jag hade tyckt det hade varit kul jobba med honom igen. Men nu är det som det är, säger Janne Andersson som samtalade med Isak under torsdagen.

– Jag pratade med honom i går och han tyckte det var tråkigt, men vi visste om förutsättningarna. 

Sverige möter Finland den 8 januari och Island den 11 januari.

Fakta.Sveriges trupp till januariturnén.

Målvakter: Isak Pettersson, Oscar Linnér, Jacob Rinne. 

Försvarare: Filip Dagerstål, Alexander Milosevic, Adam Andersson, Joel Andersson, Jonathan Augustinsson, Robin Jansson, Sotirios Papagiannopoulos. 

Mittfältare/anfallare: Hosam Aiesh, Simon Tibbling, Karl Holmberg, Simon Thern, Alexander Fransson, Viktor Gyökeres, Melker Hallberg, Daleho Irandust, Alexander Jeremejeff, Jonathan Levi, Muamer Tankovic, Tesfaldet Tekie. 

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt