Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Drottningen och regeringen bojkottar VM i fotboll

Drottning Elizabeth.
Drottning Elizabeth. Foto: REX/Shutterstock

Drottning Elizabeth och övriga kungliga familjen bojkottar fotbolls-VM i Ryssland efter nervgiftsattacken på den tidigare ryske dubbelagenten. Också den brittiska regeringen kommer att bojkotta VM.

Det är Storbritanniens premiärminister Theresa May som uppger att såväl den kungliga familjen som regeringen kommer att bojkotta VM i Ryssland. Det uppger Sky News.

Detta betyder bland annat att prins William, som är ordförande för det brittiska fotbollsförbundet, FA, inte kommer att delta. Det kommer att bli första gången som det brittiska kungahuset inte har en representant på plats i samband med ett VM där det egna landslaget deltar.

Prins Harry var på plats i Sydafrika 2014. VM i Ryssland inleds i juli.

Det ryska fotbollsförbundet reagerade på beskedet via nyhetsbyrån Interfax:

– Det är deras problem, det som betyder något är om laget kommer, och det vill komma. Fotbolls-VM är bara vart fjärde år, sa förbundets vice ordförande Nikita Simonjan.

Bojkotten kommer som en följd av att Storbritannien nu pekar ut Ryssland som skyldigt till mordförsöket på 66-årige Sergej Skripal och hans 33-åriga dotter Julia. Under onsdagen beslutade den brittiska regeringen att utvisa 23 ryska diplomater.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.