Dubbla tvåmålsskyttar när Häcken krossade Djurgården - DN.SE
Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Dubbla tvåmålsskyttar när Häcken krossade Djurgården

Göteborg. Djurgården åkte till Göteborg för att haka på i tabelltoppen. Man lämnade Bravida Arena efter en stjärnsmäll som sent kommer att glömmas.

– Det blir en kollektiv kollaps, sade tränaren Özkan Melkemichel efter 0-5 mot Häcken.

Djurgårdsspelarna vandrade mot spelarbussen med sänkta huvuden. 5-0 var en knockout som kändes och mittbacken Erik Johansson gick rakt igenom intervjuzonen utan att vilja svara på frågor.

Det fanns många att ställa efter att det under säsongen så försvarsstarka Djurgården fallit samman fullständigt mot ett Häcken som gjorde sin västa match för säsongen och sprudlade av spelglädje.

Efter 14 insläppta mål på 16 matcher ramlade det in fem stycken i den 17:e.

– Det här trodde jag aldrig. Vi får gräma oss och försöka analysera hur vi kan förlora med 5-0 i dag, sade Özkan Melkemichel.

I förhandssnacket talade djurgårdstränaren om att hans lag skulle spela ett bra omställningsspel. Det var motståndarna visade hur den sköna konsten går till.

Djurgården inledde bra den första kvarten, men sedan tände hemmalaget på alla cylindrar och det var märkligt att nollan inte spräcktes förrän fem minuter före paus. Matchens lirare Nasiru Mohammed stod för både förspel och målspark när han gjorde 1-0 och innan halvleken var slut tvingades Andreas Isaksson fått plocka ut en boll till ur nätet.

Alexander Jeremejeff föll efter en frilägesduell med Erik Johansson. Djurgårdsspelaren signalerade filmning och det såg ut som om Häckenanfallaren föll enkelt, men domaren Andreas Ekberg pekade snabbt på straffpunkten och Paulinho satte sitt elfte mål för säsongen. Det skulle komma mer för skytteligans ledare.

I halvtid försökte Melkemichel korrigera en icke fungerande taktik.

– Vi visste att Häcken är farliga när de får utrymme bakom vårt mittfält. Vi var för breda i vår defensiv, sade Melkemichel och satte in Haris Radetinac för att stoppa blödningen.

Det hjälpte inte. Fem minuter efter paus satte Paulinho sitt andra för dagen med ett väl maskerat högerskott och därmed har brassen gjort tio mål på tolv matcher mot Djurgården.

Nasiru Mohammed ville inte vara sämre och gjorde 4-0 innan Johan Hammar fastställde slutminuter på en hörnnick. Då hade det bara gått 73 minuter och det tidigare så defensivt starka Djurgården var i upplösning.

– När vi spelar så här rörlig fotboll som gör dem trötta, då är det möjligt att göra fem mål på dem, sade Mohammed.

Så som Hisingslaget spelade den här eftermiddagen är det svårt att förstå tabellplaceringen. Det här var fotboll för spel om medaljerna.

Tränaren Andreas Alm berättade att man efter en mindre lyckad vårsäsong gjort en mental nollställning.

– Efter förlusten borta mot Djurgården sade vi att vi är ett lag på undre halvan och snarare än att vara med i toppen riskerar att åka ur. Vi har gjort den resan mentalt och börjat om, sade Alm, som liksom tvåmålsskytten Paulinho efter två raka segrar kan börja titta uppåt.

– Jag tror att det kommer att bli en rolig höst, sade brassen.

 

Häcken–Göteborg 5–0

Matchen

3 – När Häcken spelar med den här farten, tekniken och effektiviteten är laget det mest attraktiva i allsvenskan. Efter en pigg start blev Djurgården, för dagen oroväckande ihåligt defensivt, fullständigt ifrånkört. 

Matchens lirare

Nasiru Mohammed, Häcken – låg bakom det mesta denna eftermiddag och blev tvåmålsskytt.

?

Straffen som gav 2-0 såg tveksam ut och gjorde uppförsbacken för Djurgården brant, men det var ingen ursäkt för uppträdandet i andra halvlek.

!

Paulinho trivs mot Djurgården. 3-0-målet var enligt tionde på tolv matcher mot stockholmarna

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.