Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-18 14:06 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/elfsborg-korde-over-malmo/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Fotboll

Elfsborg körde över Malmö

Stefan Ishizaki gjorde ett kort men betydelsefullt framträdande.
Stefan Ishizaki gjorde ett kort men betydelsefullt framträdande. Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån

Underbart var kort för Stefan Ishizaki i onsdagens allsvenska match mot Malmö FF. Elfsborgs stjärnmittfältare avgjorde matchen i den åttonde minuten, bara för att bäras ut på bår i den 25:e.

Stefan Ishizaki var överallt. Han sköt frisparkar, han tvåfotsdribblade och han gjorde mål. Efter åtta minuter väggspelade han med James Keene och sköt från 25 meter. Bollen wobblade friskt och damp ner i Malmömålvakten Dusan Melichareks högra hörn. Ishizaki var kung på plan. I den 25:e minuten fälldes han mitt på plan, tog sig om knät och grinade illa när han rullades ut från Borås Arenas gröna gräs och ersattes av Emir Bajrami.

Avbrottet störde Elfsborg som visade upp ett minst sagt virrigt försvarsspel under resten av första halvlek. Den vanligtvis så säkre Johan Wiland var ovanligt skakig och försvaret kändes instabilt.

Den osäkra perioden återställdes av en comebackande kapten. Anders Svensson såg självsäker ut på Borås Arena och fixade en straff i den 43:e minuten. En iskall avslutning från nio meter signerad Daniel Mobaeck gav västgötarna en tvåmålsledning i paus.

Malmö FF-spelarnas oengagerade uppträdande i den andra halvleken gav ett intryck av att de kunde sin statistik. Elfsborg har släppt in ett mål på hemmaplan i år, och hade inga planer på att släppa till fler den här kvällen. Inhoppande Emir Bajrami kontrade in 3-0, James Keene nickade in 4-0.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.