Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-20 00:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/elfsborg-och-kalmar-bekraftar-utredning-om-matchfixning/

Fotboll

Elfsborg och Kalmar bekräftar utredning om matchfixning

Matchen Kalmar-Elfsborg utreds för misstänkt matchfixning. Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån

I helgen briserade uppgifterna att en allsvensk match utreds av polisen för matchfixning.

För Borås Tidning bekräftar nu Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson att det rör sig om matchen mellan Elfsborg och Kalmar.

Det var Aftonbladet som kom med avslöjandet att en allsvensk match som nyligen spelats utreds för matchfixning. En spelare granskas särskilt på grund av iögonfallande uppträdande på planen samtidigt som personer med koppling till spelare i laget lagt spel på matchen.

– Just nu pågår en informationsinsamlings- och analysprocess och vi samarbetar med polisen. Tyvärr kan vi inte lämna mer information i nuläget, sa Svenska fotbollsförbundets jurist Tobias Tibell då till DN.

Fotbollskanalen skriver nu att de har uppgifter som säger att matchen det handlar om är Kalmar-Elfsborg, som spelades den 26 maj och som slutade 1–1.

Uppgifter som bekräftas av Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson.

– Vi har fått information från förbundet att det tittar på matchen Kalmar-Elfsborg, det kan jag bekräfta, säger Andreasson till Borås Tidning.

Klubbchefen fortsätter:

– Det är väl jättebra att man utreder vad som har hänt, det välkomnar vi i alla lägen. Det är bra att det finns ett signalsystem som fungerar. Nu får vi avvakta och se vart det tar vägen.

Polisen bekräftar för tidningen att det pågår en utredning.

– Det är en enskild händelse gällande en spelare. Utifrån det har man startat en förundersökning, säger Andreasson till Expressen.

Kalmars klubbchef Mattias Rosenlund bekräftade redan under måndagen att KFF var ett av de inblandade lagen.

– Jag kan bekräfta att jag har varit i kontakt med Svenska fotbollförbundet men jag kan inte säga mer än så om det specifika fallet. Däremot kan jag rent generellt säga att matchfixning är ett växande problem. Vi ser otroligt allvarligt på det här och jobbar ständigt för att informera våra spelare om farorna, säger han till Barometern.

DN kunde i helgen berätta att den allsvenska matchen är en av minst nio matcher som just nu är under utredning. Enligt vad DN erfar hade förbundet i mitten av maj utredningar kring minst åtta matcher, varav fyra av fallen bedöms som särskilt allvarliga.