Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-21 12:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/fotboll/elyounoussis-form-haller-i-sig-lag-bakom-aiks-seger/

Fotboll

Elyounoussis form håller i sig – låg bakom AIK:s seger

Tarik Elyounoussi firar sitt andra mål i matchen mot Helsingborg. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

AIK vann mot Helsingborg på bortaplan och fortsätter visa fin form. Den stora skillnaden stavas Tarik Elyounoussi, anfallaren var på nytt het och stod för två mål i matchen som slutade 3–1.

– Det var en tuff match, viktigt med tre poäng. Det känns bra, jag har inga skador eller skavanker så det är bara att fortsätta, säger Elyounoussi till C More.

Rätta artikel

AIK inledde den allsvenska säsongen svajigt men har på senaste tid höjt sig rejält, det visade laget inte minst genom söndagens seger mot Djurgården med 2–0. 

Motståndarna och nykomlingarna Helsingborg hade inför matchen inte vunnit på fem matcher men kaptenen och mittbacken Andreas Granqvist var tillbaka efter tre matchers skadefrånvaro. Men han tvingades utgå redan i den 65:e minuten på grund av nya känningar i magtrakten, oklart är hur allvarligt läget är.

AIK:s 19-årige talang Bilal Hussein startade för första gången i allsvenskan. Han tackade för förtroendet och slog ett perfekt inlägg till Tarik Elyounoussi i den 16:e minuten. Norrmannen nickade in 1–0 till gästerna och kunde samtidigt noteras för sitt femte mål i allsvenskan. Målskytten hyllade Hussein efter matchen. 

– Vilken match Bilal gör, det är en bra kille och han jobbar stenhårt på träningarna, sa Elyounoussi till C More. 

Men glädjen blev kortvarig, i nästa anfall slog Andri Rúnar Bjarnason en fin djupledsboll till Max Svensson som helt fri kunde placera in kvitteringen. I halvlekens slutskede kom Henok Goitom fri, rutinerat petade han bollen förbi Helsingborgs målvakt Kalle Joelsson som fällde Goitom, straff utan större protester. Daniel Sundgren var som vanligt säker från elva meter och 2–1 i halvtid. 

Helsingborg satte högt tryck i inledningen av den andra halvleken och AIK hade svårt att jobba sig ur pressen. I den 54:e minuten föll Mamudo Moro i straffområdet, fasthållen av Anton Salétros men domaren friade. 

Men det här var AIK:s och framför allt Elyounoussis match. I den 69:e minuten mötte han Sebastian Larssons låga inspel från höger och 3–1 kunde tillskrivas gästerna. Henok Goitom kom strax därefter fri men han fick bollen för långt ifrån sig och anfallarens måltorka håller i sig.

AIK lyckades rida ut Helsingborgs jakt efter reducering och det blev inga fler mål i matchen. 

Läs mer: Djurgården slog generöst Falkenberg